• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

'Batı kurduğu oyunların bozulacağını öngörüyor'

'Batı kurduğu oyunların bozulacağını öngörüyor'
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karluk, "Batı, 16 Nisan'daki halk oylaması sonucunda 'evet' çıkması halinde, kurduğu oyunların bozulacağını öngördüğünden dolayı bu sabotajları ve engellemeleri yapıyor." dedi.

ANKARA - Sefa Şahin

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doğu Türkistanlı Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk, 16 Nisan'da oylanacak cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Avrupa'yı rahatsız ettiğini belirterek, "Batı, 16 Nisan'daki halk oylaması sonucunda 'evet' çıkması halinde, kurduğu oyunların bozulacağını öngördüğünden dolayı bu sabotajları ve engellemeleri yapıyor." dedi.

Prof. Dr. Karluk, AA muhabirine 16 Nisan halk oylaması sürecinde, Avrupa ülkelerinin takındığı Türkiye karşıtı tavrı değerlendirdi.

Karluk, bazı Avrupa ülkelerinde Türk siyasetçilerin seçmenlerle buluşmasının engellenmesinin, zihinlerdeki Türk algısının ve Doğu-Batı eksenindeki güç dengelerinin değişiminden kaynaklandığını ifade etti.

"Türkiye, son yıllarda yaptığı bu atılım, girişim ve silkinmelerle kendisinin artık var olduğunu Batı'ya bir şekilde gösterdi." ifadelerini kullanan Karluk, konuya sadece Batı eksenli bakmamak gerektiğini, Türkiye üzerindeki söylemler ve engellemelerin Doğu'da da var olduğunu kaydetti. Karluk, "Türkiye ile hesabı olan ülkelerin hepsi bunu yapıyor. Almanya ve Hollanda'nın son tavırları çok açık bir şekilde bunu gösterdi." diye konuştu.

Bu tavırların demokrasi ve evrensel değerlerle izah edilemeyeceğini dile getiren Karluk, "Batı, 16 Nisan'daki halk oylaması sonucunda 'evet' çıkması halinde, kurduğu oyunların bozulacağını öngördüğünden dolayı bu sabotajları ve engellemeleri yapıyor." ifadelerini kullandı.

 

Devamı için: http://aa.com.tr/tr/turkiye/bati-kurdugu-oyunlarin-bozulacagini-ongoruyor/786643

Bu haber toplam 1570 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim