• İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Batman’da Projeler Kâğıt Üzerinde Kalmıyor

Batman’da Projeler Kâğıt Üzerinde Kalmıyor
Batman’da Projeler Kâğıt Üzerinde Kalmıyor

Batman Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar’ projesi kapsamında güzel ve faydalı projeleri hızla ilerliyor.  Batman valiliğinin de desteklediği Batman Her Yerde Okuyor”, “Matematik Olimpiyatları”, Fen Olimpiyatları” gibi projeler İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın özverili gayretiyle hiç aksamadan hedefine doğru kararlı bir şekilde ilerliyor.

       Toplumun tüm kesimlerinde okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatılan projeyi, İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Akademik başarının artırılması, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, milli değerlerini özümseyen bilinçli nesillerin yetişmesi, okuma kültürünün yaygınlaşmasını istiyoruz. Aldığımız kitapların bir kısmını okul kütüphanelerine kazandırıyoruz, bir kısmını da çocuklarımıza bu buluşmalarda okuyup kendi kitaplıklarına kazandırmaları için hediye ediyoruz. Kitaplıklarına kazandırdığımız kitapları öğrencilerimizle birlikte aileleri de okuma imkânı bulacak. Böylelikle okuyan, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, eleştirel bakış açısı kazanmış bir toplumun temeline bir avuç sevgiyle yoğrulmuş harcı da biz katalım istedik. Onun için insanlarımızın sevdiği yazarlardan; TYB şeref başkanı Mehmet Doğan, Nurullah Genç, Metin Önal Mengüşoğlu, Vehbi Vakkasoğlu, Ali Erkan Kavaklı, Yusuf Kaplan gibi şu ana kadar 32 yazarımızın çocuklarımızla buluşması projemiz ve çocuklarımızın geleceği için bir katma değerdir. Türkiye’de ilk kez bu yoğunlukta gerçekleşen ‘Okur-Yazar Buluşmaları’ vesilesiyle ilimize gelen değerli misafirlerimiz, örnek şahsiyetleriyle çocuklarımıza birer rol model oluyorlar. Ayrıca edebiyatı, şiiri, yazmayı ve en önemlisi de okumayı bu buluşmalar sayesinde öğrencilerimize sevdirerek eğitimimize ve edebi yönümüze katkı sunuyorlar. Bu sebeple ‘Okur – Yazar Buluşmaları’ kapsamında bizi kırmayıp davetimize icabet eden misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.’’ diye konuştu.

       Şu ana kadar 120 okul ve pansiyonda yazarlar öğrencilerle buluşup okuma kültürü üzerine sohbet edip sorularını yanıtladılar. Sadece 17- 22 Nisan tarihlerinde Batman ve beş ilçesindeki ilk ve orta öğretimde öğrenim gören 70 okulda öğrencilerle bir araya gelen yazarlar;

       Böylesine kapsamlı ve nitelikli bir projenin şimdiye kadar Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulamaya konulmadığını, okuyan, düşünen, milli kültürümüzü yarınlara taşıyacak şuurlu kuşakları yetiştirmemiz için çok değerli bir proje olduğunu ve bu projenin yurdumuzda örnek olduğunu, gidecekleri her yerde bu güzellikleri anlatacaklarını belirttiler. Ayrıca Batman’ın bir huzur şehri olduğuna, Batmanlıların okumayı bu kadar önemsediklerine tanık oldukları ve gösterilen misafirperverlikten, sıcak ilgiden ve Batman’da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

       Bu projenin başarılı bir şekilde hedefine ilerliyor olmasında hem projeyi başından beri gönüllü olarak yürüten yurdumuzdaki saygın yazarların Batman’a gelip öğrencilerle buluşmasında ve aynı zamanda yazar olarak da öğrencilerle buluşan Behçet Gülenay’ın emeklerini unutmamak lazım.

       Şu ana kadar 60 bin kitabın alındığı kütüphaneye kavuşturulan okullara zengin birer kütüphane haline gelmesi için projenin titizlikle son adımına kadar yürütüleceği 170 bin kitabın hepsinin zamana yayarak alınacağını ve yazarların öğrencilerle buluşturmaya devam edileceği bildirildi.

17-22 Nisan Batman’a gelen yazar grubundaki yazarlar

 

Mehmet Doğan

Nurullah Genç

Vehbi Vakasoğlu

Metin Önal Mengüşoğlu

Bestami Yazgan

Mustafa Özçelik

Bilal Tırnakçı

Nehir Aydın Gökduman

Ali Erkan Kavaklı

Yusuf Dursun

Behçet Gülenay

Vural Kaya

Müştehir Karakaya

 

img-20170424-wa0056.jpgimg-20170424-wa0074.jpgimg-20170424-wa0037.jpg

Bu haber toplam 2164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim