• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Bedir Acar: Nobel’ciler neyi kaşıdı?

Bedir Acar: Nobel’ciler neyi kaşıdı?


1992-95 yılları arasında ayrılıkçı Sırplar, Bosna Hersek’te soykırım başlattı. Dönemin erk sahipleri ‘müdahale’ için ipe un serince, Sırp ordusu zaman kazanıp, 100 binden fazla Müslüman Boşnak’ı katletti. 

O vahşet dolu günler sürerken BM Srebrenitsa’yı ‘güvenli bölge’ilan etti. Sözde ‘güvenli bölge’ye sığınan silahsız ve korunmasız Boşnaklar, karşılarında gözü dönmüş Sırp askerlerini buldu. Zira burada konuşlandırılan Hollandalı ‘Barış Gücü’askerleri ortalıktan toz olmuştu. Neticede binlerce Boşnak bölgede sıkıştırılarak öldürüldü. Srebrenitsa katliamıkara bir leke olarak insanlık tarihine geçti. 

Dönemin Sırp komutanı ve iki siyasetçisi, Lahey’de ‘savaş suçlusu’olarak yargılanıp hapse mahkum oldular.

Önceki gün Nobel Edebiyat Ödülüverilen Peter Handke, işte bu insan kasaplarının ateşli savunucusu ve destekçisiydi. Müslüman Boşnak katillerine karşı öylesine histerik bir sevgi içindeydi ki Handke, dönemin Sırbistan Devlet Başkanı Miloseviçtarafından ‘En büyük destekçimiz’ denilerek ‘Sırp Şovalye Nişanı’ile ödüllendirilmişti. 

Devamı: http://www.star.com.tr/yazar/nobelciler-neyi-kasidi-yazi-1499978/

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim