• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Bediüzzaman Said Nursi Hakkında Ne Demişlerdi?

Bediüzzaman Said Nursi Hakkında Ne Demişlerdi?
Bediüzzaman Said Nursi’nin, yaşamıyla, vefatıyla müspet manada ses getirdiği kadar birçok taarruza da maruz kaldığı malumdur.

Melih Turan, vefat yıldönümünde onu hakkında söylenen hayırlı sözlerle anmak maksadıyla, Türkiye ve dünyadaki meşhurların kendisi hakkında söylediklerine yer vererek yâd etti.

Bugün, İslam/Osmanlı/Türkiye tarihinin köşe taşlarından biri olan Bediüzzaman Said Nursi’nin vefat yıldönümü. Kendisinin, yaşamıyla, vefatıyla müspet manada ses getirdiği kadar birçok taarruza da maruz kaldığı malumdur. Ancak “ölülerinizi hayırla anınız” [Tirmizi, Cenaiz, 34] hadisi gereği vefat yıldönümünde onu, hakkında söylenen hayırlı sözlerle anmak maksadıyla, Türkiye ve dünyadaki meşhurların kendisi hakkında söylediklerine yer vererek yâd etmek istiyoruz.

Asıl kıymeti tefekküri sahada aranması gereken halis bir Müslüman

Kendisini Sebilürreşad dergisinin ilk yıllarından itibaren tanıyan Eşref Edip o günleri şöyle anlatıyor: “O zamanlar hemen her gün idarehaneye gelir, Akif’ler, Naim’ler, Ferit’ler, İzmirli’lerle birlikte saatlerce tatlı tatlı musahabelerde bulunurduk. Üstad, kendine mahsus şivesiyle yüksek ilmi meselelerden konuşur, onun konuşmasındaki celadet ve şehamet bizi de heyecanlandırırdı. Harikulade fıtri bir zeka, İlahi bir mevhibe…”

Meşrutiyet, İttihad ve Terakki, Cumhuriyet devirlerini yaşayan Nursi hakkında Osman Yüksel Serdengeçti de “üç devrin şerirlerine karşı imanlı bağrını siper etmiş. Allah demiş, Peygamber demiş, başka bir şey dememiş.” diyor.

Edebiyatımızın tanınmış yazarlarından Tarık Buğra ise “Said Nursi konusunda biz şimdiye kadar yanılmışız. Yanlış bilgi sahibi olmuşuz. Siyasi harıltı ve gürültüler içinde, Said Nursi’yi çok yanlış tanımışız.” diyerek pişmanlığını dile getirmiştir.

Âlimlerimizden Ali Ulvi Kurucu ise Bediüzzaman’ı “yarım asırdan fazla o mukaddes cihadı ile bütün ömrü boyunca bu çetin yolda yürüyen ve karşısına çıkan binlerle engeli bir yıldırım sür'atiyle aşan ve Peygamberlerin vârisi olan bir âlim olduğunu amelî bir surette ispat eden bir zat” olarak tanımlar.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/mercek-alti/28192/bediuzzaman-said-nursi-hakkinda-ne-demislerdi

Bu haber toplam 4544 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim