• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Bekir Fuat'tan: Canımız garipler

Bekir Fuat'tan: Canımız garipler
İtibar Dergisi’nden Kazım Berkay Özkardaş,“Garipleri konuşmadan olmaz. Sizin gariplere karşı olan ilginiz mâlum.

 İtibar Dergisi’nden Kazım Berkay Özkardaş,“Garipleri konuşmadan olmaz. Sizin gariplere karşı olan ilginiz mâlum. Hatta gariplerle yaptığınız söyleşileri ‘Baba adı Âdem ana adı Havva’ adlı kitabınızda topladınız. Neden gariplere bu kadar ilgi duyuyorsunuz? Neden herkes zenginlerle, politikacılarla, best-seller yazarlarla söyleşi yapmayı arzularken siz yetiştirme yurdunda büyüyen bir kızla yahut hayali hamal olmak isteyen bir adamla söyleşi yaptınız” diye soruyor.Bir de şunları ekliyor.“Bahsettiğimiz kitapta sadece maddi sıkıntılar çeken insanlar yok. İyi kazanan bir servisşoförü de var, savcısıda.Anladığım kadarıyla garipliği fakirlik olarak algılamıyorsunuz.Gariplik dediğimiz kavramın Müslümanlığımızla nasıl bir rabıtasıvardır”…

            O muhabbetten aklımda kalanlar…

            Garip olmadan Müslüman olamazsınız benim anlayışıma göre; çünkü aleme sarf ettiğiniz kelimelerin aidiyeti sizde olmaz o zaman. Aynı zamanda kendi ahlakınızla konuşmamış olursunuz. Gariplerle biz aşk meşk ilişkine giriyoruz. Ya öbürleriyle? Yani nasipsizler. Güzellikten, gönülden nasiplenmemiş olanlar. Ancak para pul, banka ilişkimiz var onlarla. Bir garibin evine gidince Allah’ın evine gitmiş gibi olursunuz. Bir tarafta da işte parıltılı hayatlar, koca koca binalar, kurumlar var diyoruz ya, gidin bakalım onlardan birine, ne görürsünüz, neyle karşılaşırsınız? Daha yolun başında ezmek isterler sizi. Bir sekreter engeli var daha başta; şef var, özel kalem müdürü var, ıvırı var zıvırı var. Patronun karşısına çıkıncaya kadar, yaşadıklarınızla zaten ezildiğinizi hissedersiniz. En son, çıktınız diyelim patronun karşısına, adam tepeden bir yerden konuşmaya başlayınca gittiğinize gideceğinize pişman olursunuz. Buradan kimin aşkı, neyin hakikati çıkabilir ki? Şefkat, merhamet, muhabbet yok. Gördüğünüz tek şey kabalık. Garibin hayatında ise bir incelik, incelmişlik var. Ve derin bir zerafet. Biz aşkla söylenen sözleri ve aşkla yaşanan hayatları arzu ediyoruz. Çünkü hakikat ve güzellik orada. Yunus Emre de orada. Bir garipten gelen süzülerek geldiği için kalplere nüfuz edebilir. Mümin de incelmiş olandır. Muhabbet ehlidir.

Devamı için: http://www.milatgazetesi.com/Canimiz-garipler/68862#.VT4vhCHtmko

Bu haber toplam 484 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim