• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Beril Dedeoğlu: Keşke Davos’un teması ‘Yoksulluk’ olsaydı

Beril Dedeoğlu: Keşke Davos’un teması ‘Yoksulluk’ olsaydı
Bu yıl 49’uncusu gerçekleşen Davos Dünya Ekonomik Forumu’nun teması “Küreselleşme: Dördüncü Sanayi Devrimi Çağında Küresel Yapıyı şekillendirmek”.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi, Forum iki konu üzerine odaklanıyor. Bunlardan biri, robotik teknoloji, bilgi paylaşım sistemleri, yapay zeka ve dijitalleşme gibi dördüncü sanayi devrimi kapsamına giren konular. Söz konusu alanlarda yeni pazarlara ulaşılması, işbirliğinin artırılması ve insan-teknoloji ilişkilerinin değerlendirilmesi ele alınıyor. 

Forumun diğer konusu ise küreselleşme. Bu çerçevede ırkçılık ve popülizm, iklim değişikliği, ticaret savaşları, dünyadaki gelir adaletsizlikleri, iç savaş ve göçler öne çıkan başlıklar. 

Başlıklar bir arada düşünüldüğünde, 4.sanayi devriminin küreselleşmeyi teşvik ettiğini ancak diğer tüm sorunların küreselleşme karşıtı eğilimlere işaret ettiğini söylemek mümkün. Bu çelişkiye işaret edercesine bu yılki tartışma başlıklarının arasına “Akıl sağlığı” konusu da katılmış. 

İnsanların giderek yalnızlaştığı, mutsuzlaştığı ve daha agresif hale geldiği gerçeği, insanların akıl sağlıklarının küresel düzeyde ele alınması ihtiyacını doğurmuş.    

  

Küresel belirsizlik

Zirve’ye 110 ülkeden 3 bin kadar iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum temsilcisi katılıyor. Katılımcılar, dünyanın en zenginlerini temsil ediyor ve 60 bin ile 600 bin dolar arası katılım ücreti ödüyorlar. 

IMF Başkanı, Davos öncesi yaptığı açıklamada ele alınan tüm konuların “küresel belirsizlik” kapsamında tartışılacağına dikkat çekti. Brexit, ABD ile Çin arasındaki husumet ve popülist politikaların bu belirsizlikteki rolüne vurgu yaptı. IMF Başkanı’na göre, küresel ekonominin daralmasına yol açan ve siyasi riskler barındıran bu koşullar karşısında liderlerin önlem almaları gerekiyor. 

Devamı: http://www.star.com.tr/yazar/keske-davosun-temasi-yoksulluk-olsaydi-yazi-1428301/?utm=gazeteoku&utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim