• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Beyaz Bulut'un 18. sayısı çıktı!

Beyaz Bulut'un 18. sayısı çıktı!
Birbirinden güzel masallar, şiirler, öykülerle dolu BeyazBulut çocuk edebiyatı dergisi “Aramızı bozmaya çalışanlara dil çıkarıp el ele tutuşarak aşkın ve özgürlüğün sınırlarında nöbet tutacağız.” diyerek yoluna devam ediyor.

Dergi, Mustafa Ökkeş Evren’e ait Yaz Koşusu Bitince başlıklı şiirle selamlıyor okurlarını. Dergide ayrıca Beyza Nur Demirci imzalı SaklambaçAyşegül Sözen Dağ’dan Engelsiz Resimler, Fatma Nur Yılmaz’ın kaleminden Anlam Bulmaca isimli şiirler de mevcut.

Fatma Çağdaş Börekci, Masalcının Sırrı isimli masalında yorgun bir masalcıyı anlatırken Ayşe Sevim’den Rüya Çocuk, Meryem Uçar’dan Sarmaşık İstilası, Tuba Dere’den Bal Kavanozuna Düşen İrivız ile Bülent Ata’dan İstanbul’da Bir Deve adlı masallar da okuyucularını bekliyor. Dergide ayrıca Fatih Turanalp tarafından dilimize çevrilen Hans Wilhem’e ait Küçük Gri Kuş adlı masal da yer alıyor.

“Kedi” ve “masal” deyince sizin de aklınıza Kül Kedisi mi geliyor? O hâlde Doğukan İşler’in kaleminden Yanlış Masalcı Bay YaLnış’ı okumayı sakın ihmal etmeyin.

18. sayısıyla 3. yaşını tamamlayan dergide Ümit Elif Özkan’dan Büyük Sınav, Elif Solmaz’dan Dünyanın Arkası isimli öyküler de bulunuyor.

Okurlarının sorularını bıkmadan cevaplayan Merakettin Amca, “Ayakkabıyla dalga geçmek kadar gözlüklerle dalga geçmek de aynı derecede tuhaf.” derken, Sümeyra Turanalp imzalı Dedektif Halis Muhlis de yeni sayıda bambaşka bir hikâyenin kapılarını aralıyor.

Devamı için: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/beyazbulut-dergisi-18-sayisi-cikti-haber-30997#sthash.pM9Ga4F5.dpuf

Bu haber toplam 1049 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim