• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Bilal Kemikli'nin Gençliğinin Sivas'ı: Çiğdem Der ki Ben Âlâyım

Bilal Kemikli'nin Gençliğinin Sivas'ı: Çiğdem Der ki Ben Âlâyım

Edebiyat alanındaki çalışmalarından sonra memleket üzerine kaleme aldığı yazılarını da okuyucularla buluşturan Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin içli bir Anadolu fotoğrafı tadındaki 'Memleket Yazıları & Çiğdem Der ki Ben Âlâyım' kitabı hakkında Mustafa Uçurum yazdı.

 

Bazı sanatçılar yazıp çizdiklerinde çok da memleket havasını sezdirmezler. Doğup büyüdükleri topraklar onların ilgi alanlarına pek de girmez. Bilal Kemikli ise memleketine sevdalı bir hoca.

Bilal Kemikli’nin Nisan 2018’de Cümle Yayınları arasında çıkan Memleket Yazıları kitabı bizlere geniş bir Anadolu coğrafyasının fotoğrafını sunuyor. Elbette kitabın ilk yazısı Sivas’a ve Âşık Veysel’e dair. Daha da güzeli kitabın sunuş yazısı yine Sivaslı bir şair-yazar ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olan Âlim Yıldız Hoca’ya ait.

Âlim Yıldız Hoca’nın sunuş yazısının son cümleleri şu şekilde: “Sevgili Bilal Ağabey aslında bir nesli, seksen sonrası yetişen bir kuşağı ve seksenli yılların Sivas’ını hatıralardan gün yüzüne çıkarmıştır bu kitabında. İyi ki ısrarcı olmuşum bu yazıların yazılması için. Yüreğine, kalemine sağlık sevgili ağabey, iyi ki varsın ve iyi ki yazıyorsun.”

Çocukluk ve gençlik anılarında Sivas

Bilal Kemikli, kitabının adını “Memleket Yazıları” koyarak doğup büyüdüğü şehre karşı içini döküyor adeta. Memleketi Sivas’ın yazıları bunlar. Memleketinin havasını, suyunu, türküsünü, şarkısını dillendiriyor.

Anadolu kültüründeki yeri tartışmasız olan Sivas’ın ayrı bir havası da vardır. Sivaslıyım demeyi sever o memleketin insanları. Yazarsa yazdıklarına, şairse şiirine, sanatçıysa türkülerine dokurlar Sivas’ın taşını toprağını. Bu zengin kültürün yaşantısı ile kendine has duruşu ile gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması için bu tür şehir kültürü yazılarına çok ihtiyaç var. Kemikli’nin kitabı bir bakıma kendisinin çocukluk, gençlik anılarını kapsıyor görünse de aslında şehrin nabzını da tutan yazılar bunlar. Kemikli kendini anlatırken, bir yandan da Sivas’ı anlatılıyor geçmişiyle, güzelliğiyle.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/28961/bilal-kemiklinin-gencliginin-sivasi-cigdem-der-ki-ben-lyim

Bu haber toplam 1171 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim