• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

“Bilinmeyen Yönleriyle Üstad Bediüzzaman Said Nursi”

“Bilinmeyen Yönleriyle Üstad Bediüzzaman Said Nursi”
Araştırmacı-Yazar M.Emin Gerger ve Yrd.Doç.Dr.Ramazan Topdemir’in birlikte hazırladıkları “Bilinmeyen Yönleriyle Üstad Bediüzzaman Said Nursi” Kitabı yayınlandı.

Gerger Yayınlarından çıkan, kısa sürede 2. Baskısı yapılan 338 sayfalık Kitapta; ünlü İslam Âlimi Said Nursi’nin hayatı, davası, mücadelesi çok önemli bilgi, Belge ve Fotoğraflarla ortaya konuluyor. 
Kitabın içindeki dikkat çeken Ana Konu ve Başlıklardan bazıları şunlar: 
“Önsöz- Üstad Bediüzzaman Said Nursi Kimdir? Büyük Üstad Said Nur/Eserleri Memlekette En Çok Okunan Müellif: Bediüzzaman Said Nur/Bediüzzaman Said Nur ve Risale-i Nur Mektebi/ Çileyle Dolu Bir Hayat!..Büyük Muallim, Büyük İslam Âlimi ve Mürşid-i Kâmil: “Üstad Bediüzzaman Said Nur”/Üstad Said Nursi: "Benden Ne İstiyorlar?/Afyon Hapishanesi’nde Zehirlenen Bediüzzaman Said Nursi: “Hayatım İslâm Gençliği’ne, İslâm Âlemi’ne ve İnsanlığa Feda Olsun!”/  Bediüzzaman Said Nursi: "Bin Canım Olsa da İman'a ve Kur'an'a Feda Etmeye Hazırım!" /  Üstad’dan Veciz, Edebî Sözler; Bediüzzaman Said Nursi Diyor ki../ Büyük Üstad Bediüzzaman Said Nur’un Muhakemesi../  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Nurculuk Meselesi!”..Nurculuk Nasıl Bir Harekettir?../ Risale-i Nur Yasak Değildir/ Risale-i Nur Kur'an ve Hadis'in İzah ve Tefsiri'dir/ Risale-i Nurların İadesi.. / Avukat Bekir Berk’in Hadiseyi İzahı../ Risale-i Nurlar Hakkında Ağır Ceza Mahkemesi Kararı../ Risale-i Nurlar Hakkında Diyanet Riyaseti'nin (Başkanlığı'nın) Raporu../Namazı,Tarikat Ayini Sanmışlar!../  Bediüzzaman Said Nur Kimdir? Nurculuk Nedir?. /Nurcuların Gayesi Nedir?/ Nurculuk Nasıl Bir Harekettir? /Üstad Bediüzzaman Said Nursi: "Devr-i Sâbık'ta 28 Sene Bana Zulüm,Cefa ve Ceza Çektirdiler!.." / Muhterem Üstad Said Nur’un ve Bütün Risâle-i Nur Risâleleri’nin Kat’i (Kesin) Beraati Münasebetiyle..Adaletin Tecellisi Karşısında Duyulan Vicdânî Huzur!.. / Üstad Said Nursi: "İman ve Kur'an Hizmetinden Vazgeçmem!.." / Üstad Said Nursi ve Risaleler'in Beraat Kararı'nın Akisleri!.. /Mahkeme Kararı: “Said Nursi’nin Yazdığı Kitapları Okumak Suç Değildir!”../ Rusların İdam Sehpasından İstanbul’daki “Dârü’l-Hikmetü’l-İslamiyye Üyeliği”ne “Bediüzzaman Said Nursi”/Bediüzzaman Said Nur ve Risale-i Nur Mektebi../Nur Risaleleri, Kur’an Güneşinden Ziya (Işık) Alan Yıldızlardır../Çileyle Dolu Bir Hayat!..Büyük Muallim, Büyük İslam Âlimi ve Mürşid-i Kâmil; “Üstad Bediüzzaman Said Nur..”/Bediüzzaman Said Nursi, "Tesettür Risalesi" (Örtünme Kitabı)'ndan Dolayı, Ağır Ceza Mahkemesi'nde Yargılanıyor!../ Üstad Said Nursi: "Bana ve Nur Şakirdleri (Talebeleri)'ne Karşı Yapılan Baskı ve Kanunsuzlukları Bertaraf Etsinler!../ Afyon Hapishanesi'nde Zehirlenen Üstad Bediüzzaman Said Nursi: "Hayatım İslam Gençliği'ne Feda Olsun!.."/ Üstad Said Nursi: "- Bin Canım Olsa da İman'a ve Kur'an'a Feda Etmeye Hazırım!.."/Kur’an’ın Mutlak Hakimiyyeti../ Bediüzzaman Said Nursi: "Devr-i Sâbık'ta 28 Sene Bana Zulüm ve Ceza Çektirdiler!.." 
Sultanahmet Camii'nde Cemaatle Namaz Kılan Üstad Said Nursi: "Hakikate (Gerçeğe) Aykırı Neşriyatta (Yayında) Bulunmak, Gazetecilik Şerefiyle Kat'iyyen (Kesinlikle) Mütenasip Değildir!. / Üstad Bediüzzaman Said Nursi: "Haksızlığa ve Zulme Muhalefet Ettiğim İçin, Devr-i Sâbık'ta Düzme İsnadlarla 28 Sene Bana Ceza Çektirdiler! Zindandan Zindana Attılar, Zehirlediler!.."/ Şark Yaylalarından İstanbul’a Gelen İmanı Sıradağlar Gibi Muhkem, Hiçbir Zalimin Önünde Eğilmemiş, Aziz Mâneviyat Adamı, Büyük Mürşit: “Said Nur..”/ Üstad Said Nursi'nin, Miran Aşireti Reisi Mustafa Paşa ile Tartışması ve Mustafa Paşa'nın, Üstad'ın Sözünü Dinleyerek Namaz'a Başlaması../ Fotoğraf ve Belgelerle Üstad Bediüzzaman Said Nursi”
Usta Yazar Gerger’in 34. Kitabı olan; Büyük bir emek ve Arşiv çalışmasının ürünü Eser,  herkesin mutlaka okuması gerekli çok önemli bir kaynak ve başucu kitabı durumunda! (megerger@hotmail.com)

 

Bu haber toplam 3909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim