• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Bir derviş ressamın belgeseli

Bir derviş ressamın belgeseli
Türk resim sanatının en önemli ustalarından Hoca Ali Rıza’nın hayatı, eserleri ve sanatı belgesele konu oldu. Belgeselin galası resmin ustalarını bir araya getirdi.

Modern Türk resmi deyince adı en başa yazılanlardan; ilklerden… Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçişin büyük ressamı: Hoca Ali Rıza… Hayatı ilk kez bir belgesele konu oldu. Kendisi de bir ressam olan Bünyamin Kara’nın hazırladığı ‘Hoca Ali Rıza: Üsküdarlı’ adını taşıyan belgesel Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gösterildi. 

USTALAR BULUŞTU

Gala gecesine bizzat kendisi de Türk sanatının yaşayan ustalarının buluşmasına vesile oldu. Gösterime katılanlar arasında Türk müziğinin efsane ismi Niyazi Sayın, geleneksel sanatın ustaları Uğur Derman, Zeki Kuşoğlu, Naciye Turgut gibi isimler de vardı. ‘Hoca Ali Rıza: Üsküdarlı’ belgeseli ünlü ressamın doğup büyüdüğü, yaşadığı, aşk ile bağlı olduğu ve öldüğü Üsküdar ile bütünleşmesinden dolayı “Hoca Ali Rıza: Üsküdarlı” olarak isimlendirildi.  

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/bir-dervis-ressamin-belgeseli-haber-1200898/

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim