• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Bir Nusret Özcan Vardı Diyecekler

Bir Nusret Özcan Vardı Diyecekler
Şiir, edebiyat, sinema, radyo, hayat, sevmek, yaşamak, dost ve yüzünün nurunu arttıran bir gümüş sakal... Nusret Özcan... Ölümünün 11. yılında Nusret Özcan hakkında Mustafa Uçurum yazdı.
İnsana güven, huzur veren bir duruş ve ses tonuyla sizi karşılayan mütebessim bir yüz. Sanki hep bembeyazmış gibi öylesine doğal ve öylesine yerini kabullenmiş bembeyaz saçlar ve sakal. Konuşurken acele etmeyen, karşısındakini ciddiye aldığını hissettiren bakışlar…
 
Nusret Özcan ile birkaç kez karşılaşma, sohbet etme imkânı bulmama rağmen her seferinde aynı samimiyeti ve güven duygusunu vermişti bana. Bu çağda içtenlik işte böyle olur dedirten bir değişik hâl vardı üzerinde: Necip Fazıl rikkati ve Fethi Gemuhluoğlu içtenliği. Çevresine karşı duyarlı, olup biteni boş geçmek istemeyen bir dikkat ile yaşayıp sevenlerinin gönül hanesine “dost” mührünü vurarak aramızdan ayrılan Nusret Özcan.
 
Dost canlısı, aşk ehli
 
“Dost” kavramına derin anlamlar yükleyerek yaşamıştı Özcan. Çevresindeki herkesle sıcak bir bağ kurmayı kendisine şiar edinmiş, gönül dünyasını dost meclislerinde beslemişti. İnsanın dünyada bir dostum olacaksa o da Nusret Özcan olsun diyeceği bir yol arkadaşı.
 
Nusret Özcan adına yapılan bir anma programında eşinin yaptığı konuşmayı okuduğumda “İşte budur gönül zenginliğinin hiç bitmeyen engin pınarı” demiştim. Eşi hanımefendi, “Sürekli arkadaşları ile buluşmaya giderdi. Onlarla çok vakit geçirirdi. Saati, vakti belli olmazdı bu gidişlerin. Ben de bu duruma için için kızardım. Şimdi onu seven bu kadar dostunu bir arada görünce iyi ki dostlarını ihmal etmemiş, iyi ki onlarla dopdolu vakitler geçirmiş diyorum.” cümlelerini kurarak ifade ediyor duygularını.
 
Nusret Özcan ile tanışmış, onun sohbet halkasından geçmiş kim varsa bir şekilde hayatında Nusret Özcan’a yer açmış demektir. Kimisi onun sayesinde gazeteciliğe başlamış, kimisi radyoyla onun vesilesi ile tanış olmuştur.
 
Dostluğu aşk derecesinde önemseyen dost canlısı, aşk ehli bir gönül insanı. Yolu gazetelerden, televizyonlardan, radyolardan, dergilerden geçmiş olsa da onun için esas olan dostlarının varlığıdır. Gücünü dost muhabbetinden ve selamından alır, selamı ve duayı çoğaltır çevresinde.
Bu haber toplam 1023 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim