• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Bir Şairin Gözünden Sürekli Kayıplarımız

Bir Şairin Gözünden Sürekli Kayıplarımız
'Sürekli Kayıp' kitabı, İbrahim Tenekeci’nin 2014-2015 yıllarında yazdığı yazıların derlemesinden oluşuyor. 'Sürekli Kayıp' kitapta yer alan başlıklardan bir tanesi; fakat kitaptaki yazıların genel temasını da yansıtan bir isim… Necdet Ömer Özer yazdı.

“Asra yemin olsun ki, insanlık hüsrandadır. Ancak iman edenler ve sâlih amel işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna.” (Asr suresi). Asrımız, kerahat güneşi gibi kırmızı alarm veren bir zaman; bu zaman, sıfır ile yüz arasındaki mesafe kadar uzun ve kurşun kadar ağırdır. Çevremiz fitnelerle, savaşlarla, menfaatçilerle, vd. kötülüklerle örülmüş durumda. Bu kötülükleri dış güçler daha kavîleştirdi. Görevimiz iman etmek, hakkı tavsiye etmek, salih amel işlemek ve sabretmektir. Ancak o zaman kurtuluşa erebiliriz. Eğer kurtuluş düşüncesini benimseyip pratikte gerçekleştiremiyorsak sürekli kaybın içerisinde oluruz.

İbrahim Tenekeci’nin Profil Yayınları'ndan çıkan kitabı Sürekli Kayıp, yazarın 2014-2015 yıllarında yazdığı yazıların derlemesinden oluşuyor. “Sürekli Kayıp” kitapta yer alan başlıklardan bir tanesi; fakat kitaptaki yazıların genel temasını da yansıtan bir isim…  Kitaba genel olarak bakılırsa, “Sürekli Kayıp” ismi İslam dünyasında kötü hasletlerden doğan kayıpları işaret ediyor. Yazar da, “Sürekli Kayıp” adlı yazısında bir durum analizi yapabilmek için bu başlığın manasını açıklıyor. Kitapta kötü hasletler olarak fitne, zulüm ve kin öne çıkıyor.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25266/bir-sairin-gozunden-surekli-kayiplarimiz

Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim