• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Bizimkisi 40 yıllık hikaye

Bizimkisi 40 yıllık hikaye
1978 yılında Ankara'da kurulan ve bugün 13 şehirde faaliyet gösteren Türkiye Yazarlar Birliği, 40'ıncı yaşını "40 yılın fotoğrafları ve afişleri"sergisiyle kutluyor.

14 yazarla yola çıkan TYB'ye 18 yıl başkanlık yapan D. Mehmet Doğan, "Sağ kesimin bütün yazarlarını tek çatı altında toplamak ve ortak entellektüel bir görüş oluşturmaya çalıştık. Kurulduktan sonra seminerler ve yeni kitap tanıtımlarımızı bir kebapçının alt katında yapıyorduk" şeklinde konuşuyor.

Mehmet Doğan, Necmettin Türinay, Yahya Akengin, M. Cemal Çiftçigüzeli, Ahmet Günbay Yıldız, Zeki Ceylan, Hasan Kayıhan, Beşir Ayvazoğlu, Sadettin Elibol, Yavuz Bülent Bakiler, Mustafa Yazgan, Erdem Beyazıt, Hüsnü Aktaş ve Alper Aksoy’un çalışmaları sonucunda 1978 yılında Ankara’da kurulan Türkiye Yazarlar Birliği, bu yıl 40’ıncı yılını kutluyor. Gerçekleştirdiği sayısız faaliyet ile kültür hayatımızda yer edinmeyi başaran birlik, uzun yıllardır elinde bulundurduğu fotoğraf arşivini de 40 yaşına özel olarak gün yüzüne çıkardı. Genel merkezde gerçekleştirilen “40 yılın fotoğrafları ve afişleri” sergisi ile yeni yıla başlangıç yapan birliğin kurucularıyla olan fotoğrafları da dikkat çekiyor. Biz de kuruluş günü çekilen fotoğraftaki yazarların peşine düşüp Yazarlar Birliği’ni nasıl kurulduklarını kendilerinden dinledik. Fotoğrafta yer alan yazarların kimi düşünce ayrılıkları nedeniyle zamanla birlikten geri çekilse de kimi gönül bağını devam ettiriyor. Birliğe 18 yıllık başkanlık yaptıktan sonra şu an onursal başkan olan D. Mehmet Doğan, “Kurulduktan sonra ilk gerçekleştirdiğimiz söyleşi, seminer etkinlikleri, yeni kitap tanıtımlarını bir kebapçının alt katında yapıyorduk” diyor.
Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim