• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Boğaz'da Bir Huzur Adası: Yahya Efendi Dergahı

Boğaz'da Bir Huzur Adası: Yahya Efendi Dergahı
Yahya Efendi Dergahı'nın cümle kapısını geçtikten sonra derin bir sükûnet ve huzur iklimi hemen fark ediliyor.

Bu sükûnet ve uhrevi hava insanda ister istemez büyük bir hürmet ve teslimiyet hissi uyandırıyor. Nidayi Sevim tekkenin tarihçesini ve 2014'te başlayan restorasyonda gelinen son durumu yazdı.

2010 yılı idi, “Sadaka Taşları” isimli çalışmamız yayımlanalı bir yıl olmuştu. İşte o günlerin birinde telefonum çaldı. Arayan ekonomi-iktisat konulu yazıları ile tanınan Güngör Uras üstadımızdı. Kendisini tanıtıp merhabalaştıktan sonra “Sadaka Taşları-Zimem Defterleri” başlıklı bir yazı kaleme aldığını, internette bize ait bir sadaka taşı fotoğrafına rastladığını, şayet mümkünse yazısında bunu değerlendirebileceğini, yazıda “sadaka taşları” kitabımıza da yer vereceğini ifade etti. Memnuniyetle kullanabileceğini, herhangi bir mahsurun bulunmadığını söyledim.

Konuşmanın devamında mezar taşlarıyla ilgili çalışmalarımızdan da haberdar olduğunu, konuyu önemsediğini, kendisinin de aile büyüklerinden bazı kişilerin Yahya Efendi Dergâhı civarında medfun bulunduğunu, ancak hazirenin durumunun içler acısı vaziyette olduğunu belirtip üzüntüsünü dile getirdi. Hatta bu dergâh ve hazire hakkında bir yazı yazmanın, ilgilileri uyarmanın gerekliliğine işaret etti. Bu tavsiyeyi yerinde ve anlamlı buldum. Ancak evvelce bir iki kez gittiğim Yahya Efendi’ye o gün bugündür bir daha gidemedim. Nasip olmadı.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/gezi-mekan/26900/bogazda-bir-huzur-adasi-yahya-efendi-dergahi

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim