• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Bosna'nın Fethi Anısına Musalla'da Fetih Şenlikleri Düzenlendi

Bosna'nın Fethi Anısına Musalla'da Fetih Şenlikleri Düzenlendi
Bosna Hersek'in fethi anısına, Fatih Sultan Mehmed'in askerlerine cuma namazı kıldırdığı Musalla'da geleneksel Fetih Şenlikleri düzenlendi.
Bosna Hersek'in Fatih Sultan Mehmed tarafından fethedildiği 1463 yılında, Sanski Most şehrinde askerlerine cuma namazı kıldırdığı Musalla'da geleneksel Fetih Şenlikleri düzenlendi.
 
Bosna Hersek İslam Birliği tarafından şenliğe, Türkiye'den izcilerin yanı sıra civardaki yerleşim birimlerinden geleneksel kıyafetleriyle çok sayıda insan katıldı. Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasıyla başlayan program, Musalla'da cuma namazının kılınmasıyla tamamlandı.
 
Osmanlı'nın getirdiği kültür ve medeniyet Bosna Hersek'e bir hediye
 
Şenlikte Cuma namazını kıldıran Bihac Müftüsü Hasan Makic, Musalla'nın kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Fatih Sultan Mehmet'in buraya gelirken İslam'ı da beraberinde getirdiğini ve bu nedenle buranın önemli olduğunu söyleyen Makic, Osmanlı'nın getirdiği kültür ve medeniyetin Bosna Hersek'e bir hediye olduğunu dile getirdi.
 
Bosna Hersek İslam Birliği Din İşleri Müdürü Nusret Abdibegovic de Sanski Most şehrinin şenliğe ve Musalla'daki bu geleneğe sahip çıktığını belirterek bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/29631/bosnanin-fethi-anisina-musallada-fetih-senlikleri-duzenlendi

Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim