• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Bu bir reklam mıdır?:“Hacda Las Vegas tecrübesi”

Bu bir reklam mıdır?:“Hacda Las Vegas tecrübesi”
Ama haklarını yemeyelim, Mescid-i Haram’ın mahremiyeti yerle bir edilirken Starbucks’ta kadın erkek ayrı hizmet veriliyor!

Mekke’de Mescid-i Haram çevresinde, Kâbe’yi neredeyse bir nokta hâlinde bırakacak büyüklükte oteller inşa ediliyor. İsimleri burç, kule… 2017 yılında bir yenisi ilave olacak bu otellere: Ebrac Kudai. Tanıtım filminde, 12 kulesi, 45 katı ve 10 bin odası, 70 restoranı, müşterilerin otele ulaşım “sorunu” yaşamamaları için tasarlanan 4 helikopter pistiyle dünyanın en büyük oteli olacağı söyleniyor. Suudi ailesi için de 5 katı tahsis edilecek olan otelin projesinde ayrıca devasa büyüklükte alışveriş merkezleri bulunuyor.
Scorpions’un “Always Somewhere” şarkısı eşliğinde kurgulanan otelin reklam filmini izlediğinizde, hac ya da umre ibadeti için Kâbe’yi ziyarete değil de çölde bir “vaha” olarak tasarlanan otel tatiline davet edildiğiniz hissine kapılıyorsunuz. Çünkü bu tanıtım filminde Kâbe hiç görünmüyor.
Bir başka reklam filminde ise Kâbe’nin görünmüş olması dehşet duygunuzu hafifletmiyor. Çünkü devasa inşaatlarla çevrili Mescid-i Haram görüntüsü dünyanın sonu filmlerinden bir sahne gibi. Yapılıyor mu yıkılıyor mu, anlamak güç.
Hac yol bulebilene farz olan bir ibadet. Ama bu “Babil Kulesi”ni çağrıştıran ve yükseklikte, büyüklükte yarışan mimari, Mekke’yi orta hâlli hacılar için gün geçtikçe daha da pahalı bir şehir hâline getiriyor. Hâlbuki Yaratıcı karşısındaki eşitliği, eşitliğin tecessüm etmiş hâlini idrak etme imkânı sunan bir mekândır Mekke.

 

Devamı için: http://www.nihayet.com/alisveris/bu-bir-reklam-midir-hacda-las-vegas-tecrubesi/

Bu haber toplam 1057 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim