• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Bu hafta her yerde Mehmet Âkif var

Bu hafta her yerde Mehmet Âkif var
Yarın Mehmet Âkif Ersoy\'un ölüm yıldönümü. Âkif, aramızdan ayrılalı tam 73 yıl oldu. Onun ismini zikretmeye pek çok tanım ve sıfatla başlamak mümkün. .. Büyük şair, mütefekkir, İstiklâl Marşı şairi, Safahat yazarı vb...

Yarın Mehmet Âkif Ersoy´un ölüm yıldönümü. Âkif, aramızdan ayrılalı tam 73 yıl oldu. Onun ismini zikretmeye pek çok tanım ve sıfatla başlamak mümkün.

..

Büyük şair, mütefekkir, İstiklâl Marşı şairi, Safahat yazarı vb... Tüm bunları geride bırakıp bu dünyadan göçtüğünde tarih 27 Aralık 1936'ydı. O gün bugündür ardından mevlitler, yasinler, fatihalar ve hayır dualar eksik olmadı. Tabii anma törenleri de... Mehmet Âkif için düzenlenen anma törenleri arasında birinin yeri biraz farklı. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Mehmet Âkif'i, 30 yıldır İstiklal Marşı'nın yazıldığı yerde Taceddin Dergâhı'nda anıyor. TYB'nin düzenlediği bir başka etkinlik de Ankara'da dün başlayan Mehmet Âkif Bilgi Şöleni. Mehmet Âkif'i anlatan pek çok bildirinin de sunulacağı bir sempozyumun da yer aldığı şölen, dört yıldır her 27 Aralık'ta olduğu gibi, yarın 10.30'da Taceddin Dergâhı'nda son bulacak.

Mehmet Âkif için düzenlenen anma törenleri bunlarla sınırlı değil. Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezi'nde yarın saat 20.00'de Ahmet Yenilmez'in Âkif rolüne büründüğü 'Safahat' adlı oyun sahnelenecek. Şairin vefatının 73. yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik de Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenleniyor. 'Safahat' adlı oyun bugün akşam ise saat 20.30'da Halkalı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Anma programı ise yarın saat 11.30'da Edirnekapı Şehitliği'nde Âkif'in kabir ziyaretiyle başlayacak. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından bugün saat 13.00'te Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde gerçekleşecek programda ise Abdurrahman Şen, Mehmed Âkif Ersoy'u anlatacak. KÜLTÜR SANAT

 

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim