• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Bu sene 12 Mart, ilk defa ´İstiklâl Marşı´ günü olarak kutlanacak

Bu sene 12 Mart, ilk defa ´İstiklâl Marşı´ günü olarak kutlanacak
İstiklal Marşı, TBMM tarafından kabulünün 88. yıldönümü münasebetiyle gönüllü kuruluşlar tarafından yarın yazıldığı yerde okunacak. ..

İstiklal Marşı, TBMM tarafından kabulünün 88. yıldönümü münasebetiyle gönüllü kuruluşlar tarafından yarın yazıldığı yerde okunacak.

..

Türkiye Yazarlar Birliği başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, 1990'lı yıllardan beri 12 Mart'ın İstiklal Marşı günü olarak kutlanması için çaba gösteriyordu.

Nihayet TBMM, 2007'de güçlü bir adım attı ve "İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" Kanunu'nu kabul etti. Böylece 12 Mart, millî günlerimiz arasına girdi. 7 Mart 2008'de bu kanunun uygulanmasını sağlayacak yönetmelik de yayınlanarak "İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif'i Anma Günü"nün Türkiye'deki sivil-asker bütün kurumlarca kutlanması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Ancak yönetmelik zamanında çıkarılamadığı için, geçen yıl ülke çapında kutlamalar yapılamadı.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, bu günün geniş kitlelerin katıldığı güler yüzlü bir şölene dönüştürülmesi için gönüllü kuruluşlara, basın ve yayın kuruluşlarına çağrıda bulundu. Seçim ortamının İstiklâl Marşı günü kutlamaları için yavaşlatıcı bir etki uyandırabileceğine dikkat çeken Doğan, "Bunu göz önünde bulundurarak, Ankara'da bulunan gönüllü kuruluşlarımızın geçen yıl başlattığımız 'İstiklâl Marşı'nı yazıldığı yerde, Taceddin Dergâhı ve çevresinde okuma' kampanyamıza katılmasını arzu ediyoruz." dedi. "İstiklal Marşı'nı Yazıldığı Yerde Okuma" toplantısına Ankara merkezli yaklaşık 50 dernek, vakıf, sendikanın katılması bekleniyor.

Haber: Ali Pektaş / Zaman 11.03.2009

 

Bu haber toplam 7092 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim