• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Bülent Orakoğlu: Sivil cunta neden bu güne kadar yargılanamadı?

Bülent Orakoğlu: Sivil cunta neden bu güne kadar yargılanamadı?
MHP Lideri Devlet Bahçeli , partisinin ‘Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 15’inci dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması nedeniyle genel merkezde düzenlenen sertifika törenine katıldı.
Bahçeli, törenin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken 15 Temmuz Kalkışması’nın siyasi ayağı veya sivil cuntacıların deşifre edilerek ortaya çıkarılması için ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin incelenmesini istemişti: “Şu anda Sincan’da yatan 40’ın üzerinde orgeneral, tuğgeneral, korgeneral var, onlara sorun. ‘Siz darbeyi yaptınız;ama devleti yönetecek halde misiniz değil misiniz? Yönetemeyeceğinizianladığınız an sivil kadrodan yararlanacakmıydınız? Var ise bunlarkimdi?’ Daha açık bir soru soruyorum; Yurtta Sulh Konseyi’nin asker kesimi bugün Silivri’de, Sincan’da. Peki sivil bölümü nerede? Çankaya’da mıdır, Bahçelievler’de midir, İstanbul’da mıdır? Neredeyse bulun, tarih böyle diyor. Siz darbe yapacaksınız adını ‘konsey’ koyacaksınız, konseyin elemanlarından 4 paşayı içeriye alacaksınız, ya diğerleri?”
Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim