• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Bulgaristan'ın tek dini yayınlar kitapçısı

Bulgaristan'ın tek dini yayınlar kitapçısı
Geçtiğimiz yıl, Türkler'in yaşadığı Kırcaali'de açılan bir kitabevi, bölge Müslümanlarının dini ihtiyaçlarına cevap veren yayınlar bulunduruyor. Türkçe eserlerin yanı sıra, raflarda Bulgarca kitapları da görmek mümkün.

Bulgaristan’da Müslümanların dini ihtiyaçlarına cevap veren tek kitapevi Kırcaali’de hizmet veriyor. Kitabevi Sofya Yüksek İslam Enstitüsü mezunu Sibel Mehmet tarafından işletiliyor. Aynı zamanda bölge camiinin vaizesi ve Kur'an kursu öğreticisi olan Sibel Mehmet, kitap almaya gelenlerin dini bilgilerini arttırmak için yardımcı bir rehber görevini de üstleniyor.

Kitabevi sahibi Sibel Mehmet işletme hakkında şunları söyledi: “Gayet talepler geliyor, değişik kitaplar soruyorlar. Gerek öğrenciler, gerek halkımız itibar ediyorlar. Hatta bazıları gelip, gözyaşı döküp çıkıyor dışarı. Neden? Çünkü yıllarca hasret kalmışlar Kur'an-ı Kerim okumaya, Kur'an-ı Kerim görmeye. Raflarda zaten Kuran-ı Kerim ve Türkçe kitap görünce hayret ediyorlar. Nasıl oldu filan diye.”

En çok talep edilen Kuran meali

Kitapçı, bölge Müslümanlarının büyük bir ihtiyacını karşılıyor. Şimdiye kadar sadece Türkiye’den getirtilen kitapları, bölge halkı artık Kırcaali merkezindeki bu dükkanda da bulabiliyor. Türkçe bilmeyen Müslümanlar, hem tercüme dini kitapları, hem Sofya Başmüftülük yayınlarının Bulgarca din dersi kitaplarını da buradan temin edebiliyor.

Sibel Mehmet, raflara koydukları kitaplar hakkında ise şunları söyledi. “Kuran-ı Kerim meallerinin Bulgarca olanlarını başmüftülüğümüzün yayınlarından, Türkçe olanları da Diyanet İşleri Başkanlığımızdan getirtiyoruz. Çocuklara yönelik boyama kitapları var, temel dini bilgiler veren eserler ve diğer eserler mevcut kitabevimizde. En çok Kuran-ı Kerim'in meali merak ediliyor. Devamlı gelip soruyorlar. Ben de her iki dilden gösteriyorum. Bulgarca daha iyi anlayan Bulgarca alıyor, Türkçe daha iyi bilenler Türkçe alıp okuyorlar. Her iki dilde de mevcut.”

Kitapçıda Ramazan ayına özel uygulanan indirimlerle de dini kitaplardan daha çok kişinin faydalanması amaçlanıyor. Kitabevinde Ramazan ayı boyunca dükkana uğrayan herkese imsakiye de hediye ediliyor.

Devamı için :http://www.dunyabizim.com/?aType=haber&ArticleID=21041

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim