• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

'Bunu Ben Yazmalıydım' Dedirten Hikayeler

'Bunu Ben Yazmalıydım' Dedirten Hikayeler
Her bir hikâye ile büyük insanlık hikayesine ulaşmaya çalışan Akif Hasan Kaya’nın 'Bu Bir Aşk Hikâyesi Değildir' kitabını Recep Şükrü Güngör yazdı.

Genç kuşak öykücülerden Akif Hasan Kaya, ilk kitabı Islak Kibritler’den beş yıl sonra dördüncü kitabı ile selamladı okuru: Bu Bir Aşk Hikayesi Değildir. İz Yayıncılık’ın Muhayyel serisinden sunulan öykülerde dikkati çeken unsur önceki hikâyelerinde olduğu gibi aile. Akif Hasan Kaya aile öyküleri yazıyor denebilir. Her kahramanı bir yönüyle aileyle bağlantılı. Yer yer romantik edada kahramanlarını maziye götürerek anlatıyor öykülerini. Kahramanları büyük insanlık ailesinin ve hikâyesinin birer üyesi olarak yaşıyorlar hayatlarını.

Yazar iki cepheli anlatımdan yararlanıyor. Aynı olayı iki kahraman üzerinden anlatma tekniğini başarıyla uygulamış. Bunun yanında şiirsel anlatımdan da çokça yararlanıyor. Kitabın adını taşıyan hikâyede anlatıcı, hikâyesini kimseye anlatmamış adamı bulur ve ondan hikâyesini dinler. Hüseyin Su’nun Hikâye AnlatıcısıNecip Tosun’un Emanet Hikâyeler kitaplarında sanki anlaşmışlar gibi dile getirdikleri insanlığın hikâyesi yani büyük hikâye Akif Hasan Kaya’nın da kalemine can veriyor. Bu kitaptaki hikâyelerin hemen çoğunda anakronik denen unsurlarla yazar kahramanlarını geriye götürüp günümüze getiriyor; bazen de eski tarihlerde yaşamış kahramanları sanki günümüzde yaşamış gibi dile döküyor. Böylece hem bir konu bütünlüğü hem de üslup birliği oluşturuyor.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/26518/bunu-ben-yazmaliydim-dedirten-hikayeler

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim