• İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Bünyamin DURAN; “DİN ve KAPİTALİZM

Bünyamin DURAN; “DİN ve KAPİTALİZM
TYB İzmir Şubesinde 24 Eylül 2016 Cumartesi günü saat:14.00-16.00 arası “KAPİTALİZM VE DİN” konulu bir SÖYLEŞİ yapıldı.

Konuşmacı konuk  Celal Bayar Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Tarihi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Bünyamin DURAN’dı.

İngilizce, Arapça ve Hollandaca dillerini bilen ve bir düzine  eser sahibi olan Duran; “Kapitalizm’in insanları araçsallaştırdı, ilk zamanlarda hoyratça, vahşice bir algısı vardı, günümüzde ise anonimleşti" dedi. Postseküler Toplum, Hayat Evreni gibi kavramlara da değinerek ekonomik sistem ve politik sistemin aile, ahlak, teoloji ve sanat üzerinde baskılayıcı olmaması lazım hususlarına değinerek fakirlik ve zenginlik ahlakına atıflarda bulundu. “İletişim karşıdaki insanı insan olarak görme. Karşıdaki insanı kendisi gibi bir değer olarak görme ve onunla diyaloga girme. Empati yaparak paylaşımda bulunma.”diyerek Stratejik iletişim kavramına da değindi.

Saat 16.00’da  toplantının bitmesinden sonra TYB İzmir Şubesi Başkanlığınca Prof. Dr. Bünyamin DURAN’a “Katılım ve Teşekkür Belgesi” taktim edildi, toplu hatıra fotoğrafları çekildi.

Bu haber toplam 1769 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim