• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Burhan Sait, Cahit Sıtkı Tarancı ve Halit Gaş Anıldı

Burhan Sait, Cahit Sıtkı Tarancı ve Halit Gaş Anıldı
Gilan ve Dobruçan Edebiyat Buluşmasında Burhan Sait, Cahit Sıtkı Tarancı ve Halit Gaş Anıldı

Çanakkele savaşlarının 100’üncü, “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği’nin 65’inci, Kosova Türk Yazarlar Derneği’nin 20’inci yıldönümü nedeniyle aylardır Balkanların değişik yerlerinde barış, dostluk, kardeşlik diye şiir buluşmaları düzenleyen Balkan şairlerinin sıradaki durağı Kosova’nın Dobruçan ve Gilan şehirleri oldu.

Dobruçan’ın “Nazım Hikmet” İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte “Halit Gaş” Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde edebiyat buluşması düzenleyen “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği edebiyat kolu ve Kosova Türk Yazarlar Derneği, Kosova’nın doğusundaki illerimize Türkçe seslendi.

“Halit Gaş” Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Selim Selimi, böyle güzel bir etkinlik vesilesiyle böyle değerli konuları ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti. Kosova Türk Yazarlar Derneği Onursal Başkanı İskender Muzbeg, Derneğin Eşbaşkanları Dr. Taner Güçlütürk, Zeynel Beksaç ve Enver Baki’nin selamlama konuşmalarıyla başlayan tören, Dobruçan’ın “Nazım Hikmet” İlkokulu öğrencilerinin hazırladıkları resitalle ve Dobruçanlı Fatih Selim’in okuduğu şiirle devam etti. Devamında Enver Baki, İskender Muzbeg, Zeynel Beksaç, Mürteza Büşra, Birsen Gota, Kadriye İmam Mustafi, Yunus Şimşek, Dr. Taner Güçlütürk ve Edin Kude şiirlerini okudular. Programda derneğin ismini taşıyan ve Dobruçan’da Türk kültür ve eğitimine büyük emekleri geçen Halit Gaş rahmetle anıldı. Dobruçan ziyareti hediye edilen kitaplar ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

“Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği edebiyat kolu ve Kosova Türk Yazarlar Derneği’nin Dobruçan’dan sonraki durağı Gilan oldu. Gilan’da “Fidan” Türk Arnavut Kadınlar Derneği mekânında düzenlenen edebiyat buluşmasında Türk Edebiyatının ad yapmış ismi Cahit Sıtkı Tarancı doğumunun 105. yılında anıldı. Yapılan konuşmaların ardından Prizren Türk Tiyatrosu sanatçısı ve Prizren Radyosu sunucusu Yunus Şimşek tarafından, Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerinden oluşan güzel bir resital sundu. Devamında Enver Baki, İskender Muzbeg, Zeynel Beksaç, Mürteza Büşra, Birsen Gota, Kadriye İmam Mustafi, Yunus Şimşek, Dr. Taner Güçlütürk ve Edin Kude şiirlerini okudular. Gilanlı öğrencimiz Emirhan Uzun katılımcılarla kendi özgün şiirini paylaşırken, Celal Mustafa, Tanju Şerif ve Ali Mustafa gelen konukları selamladılar. Gilan “Fidan” Türk Arnavut Kadınlar Derneği Başkanı Nuran Osman ise, “Yazarlarımızın bir özelliğini daha seviyorum. Gittikleri yerlerde bizleri bir araya getiriyor, birlik beraberliğimizi sağlıyorlarlar” dedi.

Gilan buluşmasında Dr. Sadettin Adiller’in de misafiri olan konuklar, kitapların hediye takdimi ve çektikleri hatıra fotoğraflarıyla Gilan ve Dobruçan’daki edebiyat buluşmasını noktaladılar. 

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim