• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Burhanettin Duran: Tansiyonu kim tırmandırıyor?

Burhanettin Duran: Tansiyonu kim tırmandırıyor?
Washington ve Ankara arasındaki tansiyon yeni gerilimlerle tırmanıyor. Başkan Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde verdiği sözlere rağmen hiçbir sorun çözülmüyor.

Aksine ABD tarafı gerilimlere yenilerini ekliyor. Sadece bu hafta Kongre'ye Türkiye aleyhtarı üç tasarı sunuldu.
1-Tutuklu ABD vatandaşları ve konsolosluk görevlileri için yaptırım tasarısı 2-1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanınmasını isteyen tasarı 3-ABD'nin Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail ile çalışmasını öneren tasarı.
Son tasarı, Doğu Akdeniz'e Türkiye aleyhine olacak şekilde ABD'nin müdahalesini istiyor. Güney Kıbrıs'a yönelik silah ambargosunun kaldırılmasını öneriyor.
Türkiye'yi enerji araştırmalarına müdahale etmemesi konusunda uyarıyor. Rusya'yı sınırlandırmak için Doğu Akdeniz'de Türkiye ile çalışmak yerine Yunanistan, İsrail, Mısır ve Kıbrıs ile ittifakın pekiştirilmesi öneriliyor.
Böylece, İran karşısında kurulan Suud- Mısır-İsrail-Körfez hattı Doğu Akdeniz'e taşınıyor. Bunlar yetmezmiş gibi, Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına Türkiye ile ilgili "kaçırılma riski" uyarısı yaptı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi adayı D. Satterfield de, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde onaylanırsa Türkiye'ye "doğru stratejik kararı vermesi için baskı yapacağını" söyledi.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/duran/2019/04/13/tansiyonu-kim-tirmandiriyor

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim