• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Bursa'da bir mahzun cami Yıldırım Camii

Bursa'da bir mahzun cami Yıldırım Camii

Ey Bursa’ya gelip de Ulu Cami’yi, Emir Sultan Camii’ni, Yeşil Cami’yi hayret ve hayranlıkla geziveren evlad-ı fatihan! Yeşil Cami’den bir, Emir Sultan’ın mekânından ise iki hüzünlü türkü söyleme mesafesi uzaklığında olan Yıldırım Camii’ne de sokuluverseniz dudaklarınızda bir Fatiha kıpırtısıyla…

Bursa, Evliya Çelebi merhumun da dediği gibi “ruhaniyetli şehir” gerçekten. Şehre bu ruhaniyetini veren,  belki Hazreti Süleyman’ın nazarlarıyla Bursa’yı tarayıp hayran kalması, belki de şehrin, kalbini namahreme kapayıp sadece yârâna açmayı bilmesidir; bu, bizim idrakimizi aşan bir şey.

Bu ruhaniyetin nedeninin ne olduğu bilinmese de, herkesin ittifakla kabul ettiği şey, Bursa’nın ruhaniyetli bir şehir olduğudur. Bursa’nın dervişmeşrep entelektüellerinden İrfan Gürol’un yakın zamanda hiç tanımadığı birinden işittiği “Bursa mübarek şehirdir, büyüklerimiz, bu topraklara abdestsiz basmamak gerektiğini söyler.” ifadesi bunun kanıtlarından biridir. Halk, irfanıyla Bursa’nın nasıl bir şehir olduğunu anlamıştır ve adımlarını da buna göre edep üzre atmaktadır.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/gezi-mekan/bursa-da-bir-mahzun-cami-yildirim-camii-h14281.html

Bu haber toplam 972 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim