• İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Büyüyenay Yayınları’ndan Enfes Bir Kitap, Matbuat Tarihi

Büyüyenay Yayınları’ndan Enfes Bir Kitap, Matbuat Tarihi
Selim Nüzhet Gerçek, Matbuat Tarihimiz hakkında ilk araştırmaları ve çalışmaları yapmış bu konuda üç eser ve onlarca yazı kaleme almıştır.

Matbuat Tarihi başlığını verdiğimiz bu eser, Selim Nüzhet Gerçek’in sağlığında yayımladığı kitaplaşmış eserlerini ve bu eserleri yayımlandıktan sonra devrin gazete ve dergilerinde konu ile ilgili yazılarının biraraya getiriyor. Bu eseri meydana getiren ilk kitap Türk Matbaacılığı 1928’de Türk matbaacılığının 200’üncü senesinde belgelerle birlikte yayınlanmış olup bu 200 senenin tarihini tespit etmek için yazılmıştır. İkinci eser, Türk Gazeteciliği. Bu eser de Türk Gazeteciliğinin 100. Yıl dönümü vesilesiyle 1931’de yine belgeler eşliğinde yayımlanmıştır. Üçüncü eser, Türk Taş Basmacılığı. Bu eser de 1939’da yine önceki iki eserinde olduğu gibi belgelerle yayımlanmıştır. Bu üç eserin dışında yazarın 1933’de hazırladığı Almanak 1933 isimli çalışmasından da konu ile ilgili kısımlar bu toplu esere ilave edilmiştir. Ayrıca Selim Nüzhet’in bu eserlerin kitap olarak yayımlanmalarından sonra matbuat konusu ile ilgili 1935-1944 yılları arasında gazete ve dergilerde kaleme aldığı yazılar resim ve belgeleriyle birlikte bu eserde yer almaktadır.

Matbuat Tarihi’nin son kısmı Selim Nüzhet’in eserlerinin yayımlanmasından sonra Refik Ahmed [Sevengil], Celal Nuri [İleri], Ahmet Haşim, Necib Asım, Muallim Cevdet’in gazete ve mecmualarda kaleme aldıkları yazılarını bir araya getiriyor.

Devamı: https://www.izdiham.com/buyuyenay-yayinlarindan-enfes-bir-kitap-matbuat-tarihi/

Bu haber toplam 589 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim