• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Cahit Çollak vefat etti

Cahit Çollak vefat etti
Bursa'nın tanınmış kültür adamlarından, TYB Bursa şubesi kurucularından, Uludağ Yayınları'nın hadimi, Nurettin Topçu'nun talebesi Cahit Çollak Pazar sabahı vefat etti

Bursa'nın tanınmış kültür adamlarından, Uludağ Yayınları'nın hadimi, TYB Bursa Şubesi kurucularından, Nurettin Topçu'nun talebesi Cahit Çollak bugün sabah saatlerinde vefat etti.

 

Merhumun cenazesi öğle namazını müteakiben Bursa'da Emir Sultan Camii'nden kaldırılacak.

 

Türkiye Yazarlar Birliği yönetimi merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve kültür camiamıza başsağlığı diler.

 

Cahit Çollak kimdir?

Cahit Çollak, 1951'de Erzurum doğdu. Baba tarafından Rize Çamsızhemşin asıllı. Çorbacızâde namlı dedesi 93 Bulgaristan Rusçuk göçmeni. Anneannesi yerli Erzurumlu. Dayılarından birinin yaptığı evlilik ve babasının işi dolayısıyla Malatyalı.

 

İlk ve ortaöğretimini babasının işi dolayısıyla bulundukları Malatya'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Okumak için İstanbul'a geldiği 1969-70'li yıllarda Fikir ve Sanatta Hareket Dergisi'ne hayat veren Ezel Erverdi, Mustafa Kutlu gibi isimlerle birlikte çalıştı. Fikir ve Sanatta Hareket Dergisi kurucusu Nurettin Topçu ile beraberliğe erişti. Fikir yolculuğuna İstanbul'da devam ederken, bir hal gereği kendini Bursa'da buldu. Bursa’da kitapçılık ve yayıncılık yapan Cahit Çollak’ın mekânları kültür camiasının sürekli uğrak yeri oldu.

 

Mekânı cennet olsun!

 

 

 

Bu haber toplam 3648 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim