• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Can Kemal Özer: Nil yeni firavunları boğmaya hasret!

Can Kemal Özer: Nil yeni firavunları boğmaya hasret!
İdam etmekten çekindikleri meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi ağır ağır ölüme göndermek yani kameralar önünde öldürmek için ellerinden geleni yaptılar.

Şayet idam sehpasına gönderselerdi bu Mısır’ı karıştırırdı, dünyadan tepkiler alır, dolayısıyla da modern firavun Sisi zor durumda kalabilirdi. Ayrıca Suudi Arabistan açısından da ortada bir Kaşıkçı cinayeti tecrübesi vardı.

Her şeye rağmen Mursi’nin ortadan kaldırılması gerekiyordu. Zamanlama olarak Mursi’nin Cumhurbaşkanı seçildiği güne denk getirilmesi ve Türkiye’nin Akdeniz hamlelerinin üstüne gelmesi tesadüf değildi. Muhtemelen suyuna kalp krizine yol açan zaman ayarlı bir ilaç eklendi. Mahkeme bitti, Mursi kalp krizi geçirdi, müdahale edilmeyerek ölümü beklendi.

Şehadeti, esir tutulduğu askeri mekânda gerçekleşse bunu dünyaya izah edemezlerdi. Cinayet, hem kameralar, hem de salondaki farklı bir demir kafeste tutulan, 2013’de “Üzülme kardeşim Esma cennette” diyerek teselli ettiği yakın dostu Muhammed Biltaci ve diğer arkadaşlarının gözleri önünde gerçekleştirildi. Güya böylece rejim masumlaştırılmış olacaktı.

Bu zalim düzenin baş münafıklarının unuttuğu bir şey vardı. İnfaz ettikleri Muhammed Mursi’nin dâvâsı değil, bedeniydi. Bu infaz, Mursi’yi şehadete götürürken, Müslümanların ise kin ve dâvâlarına sadakatini büyütüyordu.

Biz Müslümanlar Hâbil’den bu yana Allah için sayısız kurban verdik, lakin sancağımızı hiçbir zaman yere düşürmedik. Mısır’da hüküm süren eski ve yeni firavunlar, Mursi’lerimizi şehadete gönderebilirler ve bu onlar için şereftir. Peki, ya kendi âkıbetleri ne olacak? Zulümlerinin sonsuza dek süreceğini mi zannediyorlar?

Onlar ne düşünürlerse düşünsünler şehidlerin kanı; Allah için gadab, Müslümanlar için berekettir. Kâfir ve münafıklar içinse sevinç gibi gözükse de korku ve sonun başlangıcıdır.

Bu infazın hiç şüphesiz failleri ABD, İsrail, AB, BAE, Suud ve Mısır rejimidir. Bu öldürme biçimiyle ‘dilediğimizi her şekilde öldürürüz’ diyerek Mısır halkına mesaj verilmekle kalmıyor, aynı zamanda İhvan’ın hâmileri Türkiye ve Katar’a da mesaj veriyorlardı. Unuttukları şey ise son sözün Türkiye tarafından söylenecek olmasıdır ki, bunu yakın zamanda görecekler.

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/nil-yeni-firavunlari-bogmaya-hasret/

Bu haber toplam 366 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim