• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Çanakkale Ruhu ve Mehmet Âkif

Çanakkale Ruhu ve Mehmet Âkif
Tokat Eğitim Bir Sen Şubesi tarafından Çanakkale ruhu ve Mehmet Akif konulu konferans düzenlendi. Konferansa hem Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı hem de Mehmet Akif Ersoy Vakfı Başkanı olan D.

egitim_birsenTokat Eğitim Bir Sen Şubesi tarafından Çanakkale ruhu ve Mehmet Akif konulu konferans düzenlendi.

Konferansa hem Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı hem de Mehmet Akif Ersoy Vakfı Başkanı olan D. Mehmet Doğan'ın yanı sıra Tokat Milletvekili Prof. Osman Demir, Tokat Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Aymak, Teftiş Kurulu Başkanı Levent Yazıcı ile Akif dostları katıldı.

"MEHMET AKİF’İN MEMLEKETİNDE

OLMAK BENİ MUTLU EDİYOR"

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Cemil Çağlar, "Mehmet Akif Ersoy edebiyatçı yönünün yanında inandıklarını ne pahasına olursa olsun savunan örnek bir insan, kalemini ve kendisini vatanına adamış kâmil bir kişidir.” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un ahlaki ve ilmi bakımdan üstün özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken Çağlar “Düzenlediğimiz bu etkinlik Mehmet Akif’in savunduğu değerlere sahip çıkmak ve onun manevi kişiliğini canlı tutmak içindir.” diye konuştu. Cemil Çağlar sendika olarak hem hizmet sendikacılığı hem kültürel sendikacılığın hem de çalışanların özlük ve sosyal haklarını korumada Tokat'ta öncü sendikayız. Sendikacılığı dar kalıplardan ve ideolojik saplantılarda kurtararak sendikacılığın sevgi ve hoşgörü dilini ortaya koyduk. Hep işimizi yaptık. Hep çalışan kardeşlerimizin sorunlarını gündeme taşıdık. Biliyoruz ki çözüm getiremeyen, üretemeyen çalışma hayatına at gözlüğü ile bakanlar dedikodu üretirler” dedi.
Mehmet Akif Ersoy Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan ise yaptığı konuşmada Mehmet Akif’in birbirinden değerli şiirleri içinde İstiklal Marşımızın yeri hep ayrıdır. Bu gün yeryüzünde var olan 150'ye yakın devletin yarısının belki milli marşı vardır. Bunların büyük bir kısmının sözleri yoktur. Sözleri olanlar içinde ise bizim milli marşımız kadar uzun ve metin olarak benzersiz içeriğe sahip bir marş da yoktur. İstiklal Marşımız en geniş milli mutabakatın sağlandığı bir metindir. Bu metne sadece Mehmet Akif gibi düşünenler değil farklı fikirlerin temsilcileri de görüş birliği içinde onay vermiştir.” diye konuştu.

1921 yılından bu yana yapılan anayasaların bile değişikliğe uğradığını ve değiştirilmeye devam ettiğini dile getiren Doğan “Anayasalar bile milletin ruhuna uygun olmayabilirken İstiklal Marşımızın sözleri tüm milletimiz için ortak duyguları ifade eden bir özelliğe sahiptir. Bu güne kadar değiştirmek isteyenler olsa da buna kimsenin gücü yetmemiştir.” dedi.
"HEMŞERİNİZE SAHİP ÇIKIN!"

Mehmet Doğan Balkanlardan Türkiye’ye gelenler "Biz Akif’in memleketinden geliyoruz" dediği halde anne tarafı Tokat’lı olmasına rağmen Tokatlılar niye biz Akif’in hemşerisiyiz, memleketlisiyiz demiyorlar. Mehmet Akif’in hemşerileri olan Tokatlıların Akif’e daha fazla sahip çıkmaya davet ediyorum. Akif’in memleketinde olmak beni mutlu ediyor” diyerek konuşmasını tamamladı.
Haber: tokatgazetesi.com
Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim