• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Candaş Tolga Işık: Akdeniz'deki enerji savaşları

Candaş Tolga Işık: Akdeniz'deki enerji savaşları
Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin 572 yıllık ihtiyacını karşılayacak 3 trilyon dolarlık doğalgaz rezervi var.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’ne göre bu bölgede 3.45 trilyon metreküp doğalgaz ve 1.7 milyar varil petrol bulunuyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Katrugalos dün Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki enerji denkleminde yer almasına Yunanistan’ın nasıl baktığı sorusuna, “Tabii ki, Türkiye’nin dahil olmasını olumlu karşılarız. Akdeniz’e o kadar kilometre kıyısı olan Türkiye’yi biri bu bölgeden nasıl dışlayabilir? Kimse bunun aksini iddia etmiyor” diye cevap verdi.

Gel gör ki aynı saatlerde İsrail Başbakanı Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Çipras ve Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis, Kudüs'te bir “enerji zirvesi” yaptı. Zirveye, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da katıldı. Anlaşılan o ki, Amerika’yı arkalarına alıp Akdeniz’de Türkiye’yi by-pass etmeye çalışıyorlar. Enerji Bakanlığı’ndan birkaç yetkiliyle konuştum dün... Hiç merak etmeyin, bizim taraf bu çakallıklara karşı son derece hazırlıklı. Hiç kimse bu milletin, bu ülkenin hakkı olan doğal kaynakların bir damlasını gasp edemez. Önümüzdeki günlerde duyarsınız; Türkiye, İsrail, Yunanistan, Rum Kesimi ve Amerika’ya nefis bir sürpriz hazırlıyor!

BİLİYOR MUYDUNUZ?

Yavuz Sultan Selim kendisine bir sandık insan dışkısı gönderen Şah İsmail’e lokum yollayarak şu notu eklemiş: “Herkes kendi yediğinden ikram eder.”

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ DEĞİL MİYDİ?

AVM sektöründe işler iyi gitmiyormuş. Sektör temsilcilerinin bir sürü itirazı, beklentisi var. Hepsi iyi güzel anlıyorum da İstanbul’da şu an 114 AVM var. Bu rakam Londra’da 42, Berlin’de 44, Roma’da 43, Paris’te 15...

Bu kadar AVM bu şehre fazla. Hem de ekonominin durumundan bağımsız olarak fazla.

Devamı: https://www.posta.com.tr/yazarlar/candas-tolga-isik/akdenizdeki-enerji-savaslari-2126018

 
Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim