• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Ceren Kenar'dan: Diyanet kapatılmalı mı?

Ceren Kenar'dan: Diyanet kapatılmalı mı?
“Şimdi ben buna nasıl uyayım, nasıl diyeyim ki PKK kâfir? Benim cemaatimde dağda ölen çocuğun babası, kardeşi, yakını da var; şehit babası da var.

Yani PKK'yı onayladığımdan da değil ama sonuçta o dağdaki çocuklar da bizim bölgemizin çocukları, sonuçta kim olduklarını da biliyoruz, belki anarşi yapıyorlar ama kâfir de denmez ki onlara. Bunlar Yunan'ın evlatları değil ki Kürtü¨n evlatları... E bir de şimdi hadi devletin dediğini yapsan bir de PKK var orda. Devlet gibi o da etkili bölgede. Devletin dediğini yapsan PKK başına bela olur, dediğini yapmasan ismin bölücü imama çıkar...”

2010 yılının Şubat ayında, Diyarbakırlı yaşlı bir imam söylemişti bunları bana. 1990'ların karanlık zamanlarından bahsediyordu. Kaymakamın, böldeki imamları çağırdığını, vaazlarında PKK'lılara kâfir demelerini istediğini tam bu sözlerle anlatmıştı bana.

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kur'an-ı kerim meali üzerine çıkan tartışma bana ister istemez bu sözleri anımsattı.

Kürtçe Kur'an-ı kerim meali, hutbe ve vaaz. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için, barış için herkesi duaya çağıran bir Diyanet İşleri Başkanı...

Devamı için: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/ceren-kenar/586364.aspx

Bu haber toplam 616 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim