• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Ceren Kenar'dan: Irak Şam Baas Devleti

Ceren Kenar'dan: Irak Şam Baas Devleti
Yeni görevi, kimliği ve ideolojisi ile ismi de değişecekti. Hacı Bekir ismini alacak, dış görünüşünü değiştirecekti. Baas subayı iken ihmal etmediği tıraşların sonu gelecek, sakallarını uzatacaktı. “Gölgelerin efendisi” lakabı olacaktı.

Hakkında çok fazla haber yapılmadı, ismi bilinmedi. Fakat tüm dünyanın gündemine bir an düşen IŞİD'in en kilit ve önemli isimlerinden biriydi.
2014 yılının Ocak ayında, Suriyeli muhalifler tarafından öldürülen Hacı Bekir, arkasında bir “devletin” kuruluş stratejisini içeren bir dizi belge bırakacaktı.
Der Spiegel'in geçtiğimiz hafta yayınladığı bu belgeler, bugüne kadar IŞİD hakkında çıkmış en bilgilendirici ve somut detayları içeren metin olma işlevi görüyor.
Belgelerin tarihi 2012 yılında başlıyor. Henüz IŞİD diye bir örgütün ismini duyanların sayısı bir elin parmaklarını geçmezken. Hacı Bekir, IŞİD'in Suriye'de alan kazanmasına yönelik bir strateji geliştiriyor. Suriye'de kazanılan mevzi bir hat olarak kullanılacak ve günün sonunda Irak işgal edilecekti.
Peki nasıl?
Baas dönemi istihbarat ve askerî teknikler ile... Hacı Bekir, Saddam rejimini ayakta tutan ve bizzat üyesi olarak öğrendiği istihbarat teknikleri ile yeni bir devlet kurmak için kolları sıvayacaktı.

Yazının devamı için: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/ceren-kenar/585939.aspx

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim