• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Çeşitli yayınevlerinden yeni çıkan kitaplar / Haziran

Çeşitli yayınevlerinden yeni çıkan kitaplar / Haziran
Her ay başında, sitemize hangi yayınevleri neler göndermişse onları toplu olarak siz okurlarımızla paylaşıyoruz. İşte Haziran-2015 döneminde Dünyabizim'e gelenler...

Okurlarımızın bildiği üzere, kurulduğu 2008'den beri sitemiz kültürün tüm alanlarında olduğu gibi yeni çıkan kitapların değerlendirilmesi hususunda da özel haberler, değerlendirme metinleri yayınlıyor. Habercilerimizin özverili çalışmaları, sitemizin yayın dünyasını yakından izlemesine ve gelişmelerden (yeni çıkan kitaplar da dahil) okurlarını haberdar etmesine vesile oluyor.

Özellikle son iki yıldır çeşitli yayınevleri Dünyabizim ofisine yeni çıkan kitaplarını gönderme zahmetinde bulunuyorlar. Kendilerine teşekkür ederiz. Bizler de, yayın ilkelerimize uyan kitapları habercilerimize dağıtıyor, eğer kitabı okuyup da severlerse, haber yapmaya değer görürlerse haberleştirmelerini rica ediyoruz. Şimdiye kadar bu tür yeni çıkan hangi kitaplar değerlendirildi, özel haberler üretildi, hepsine Dünyabizim Ansiklopedisi'nde ilgili kitap/yazar başlığı altında ulaşabilmeniz mümkün: http://www.dunyabizim.com/tags

Artık her ay başında, geçen ay içinde sitemize hangi yayınevleri neler göndermişse onları toplu olarak siz okurlarımızla paylaşıyoruz. Elbette her bir kitap için inşallah özel haber/ler de üretmeye/ üretilmesine vesile olmaya devam edeceğiz.

Aşağıda Haziran-2015 döneminde Dünyabizim'e gelen kitapları listeledik. İyi okumalar...

Halil Ersoylu, Türk Kültüründe Kuşlar, Ötüken Neşriyat.

 

En eski çağlardan beri çeşitli kuş adları Türk düşüncesinde, dil, yaşayış ve kültüründe şu veya bu ölçüde ve önemde pek çok varlığa isim olmuş veya unvan olarak kullanılmıştır. Ni­tekim Türkler arasında soy, boy, kişi adları, unvanları ile yaşadıkları çevrelerdeki şehir, dağ, ırmak, göl gibi yerlere verilmiş adlar içinde kuşlara ait bulunanlar oldukça fazladır. İslamlık öncesi Türk inançları içinde bazı tanrı ve ruh adları bile kuşlarla ilgilidir. Zamanın derinliğinde, hayalin, düşü­nüşün ve kurgunun alabildiğine genişliğinde ve inceden inceliğinde sese, söze, renge, çizgiye, notaya, ezgiye ve daha pek çok şeye gi­rip çıkarak, gündelik yaşayıştan başlayan ve şiirdeki varlığı öncelikli olmak üzere, güzel sanatların hemen her dalında kuşlar Türk kültürü açısından müstesna bir yere konmuşlardır. Prof. Dr. Halil Ersoylu’nun hazırlamış olduğu bu kitap üç ana bölümden oluşuyor. Birinci bölüm­de “Türk Dünyasının Düşünce, Dil ve Edebiyatındaki Bazı Kuşlar”, ikinci bölümde “Türk Dünyasının İnanç ve Yaşayışındaki Bazı Kuş­lar” ve üçüncü bölümde ise “Türk Dünyasının Folklor ve Etnograf­yasında Süs Unsuru Olarak Kullanılan Bazı Kuşlar” yer almaktadır.

İbrahim Özkan, Deli Halid Paşa, Ötüken Neşriyat.

 

23 senelik subaylık mesleğinin 13 senesini, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde (Gaziantep, Mardin, Şırnak, Beytüşşebap, Tatvan, Sarıkamış) geçirmiş olan İbrahim Özkan’ın fevkalade akıcı ve samimi bir üslupla kaleme aldığı kitapta yalnızca Deli Halid Paşa’nın şahsi hayatını değil, aynı zamanda onun şahsında Türk milletinin son bir asırlık tarihî serüvenini de okuyacaksınız. Teşkilât-ı Mahsusa Gönüllü Alayları’nın kuruluşundan Anadolu’nun makus talihini değiştiren o destansı Kopdağı-Bayburt savunmasına, İstiklâl Harbi’nin en önemli ayrıntılarından Cumhuriyet’in kudretli paşaları arasındaki ilişkilere kadar son asır Türk tarihini bugüne akseden neticeleriyle birlikte bir solukta okuyacaksınız.  

Gökhan Yıldırım, Hicranname, Tuti Kitap.

 

Ey ötelere uçup gitmek isteyen yolcu! Ayrılık, aşk kuşuna kanatlar takar. Ve bilesin ki yüzlerce kanadın varsa Yâr diyarı sana uzak değildir…

Ey aşk ateşine düşmüş kimse!

AŞK’ın tek başına anlatıldığını gördün mü hiç?

Bu yüzden SEVGİLİ’ye giden yolu anlatmak için “AYRILIK” var bu satırlarda…

Çünkü aşk, ayrılığın kerametidir.

Senin kahır olarak bildiğin ayrılık, lutuftur aslında…

Yoksa gönül kandili nasıl tutuşurdu ayrılık ateşi olmasaydı?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/20862/cesitli-yayinevlerinden-yeni-cikan-kitaplar-haziran.html

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim