• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergileniyor

Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergileniyor
Sibernetik alanının en büyük dâhisi olarak kabul edilen, fizikçi, robot ve matriks ustası El Cezerî, yaptığı çalışmalarla Sanayi Devrimi’ne zemin hazırladı; zamanın harikası lakaplı âlim, halen kullanılmakta olan ve aşılmamış onlarca buluşa imza attı.

Anadolu’nun büyük mucitleri arasında yer alan El Cezeri’nin tasarladığı eserler günümüzde, “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri” isimli sergide, 800 yıl aradan sonra bir araya getirildi.

Durmuş Çalışkan ve Mehmet Ali Çalışkan’ın idealleriyle, İstanbul Cezerî Müzesi tarafından, büyük emeklerle birebir olarak hayata geçirildi. “Cezerî’nin Olağanüstü Makineleri” isimli sergi, Uniq İstanbul Maslak’ta 15 Şubat itibariyle kapılarını ziyaretçilerine açmış bulunuyor. Günümüz koşturmacasından sıkıldıysanız, 13. yüzyıla doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Yaklaşık 15 kişilik bir ekip tarafından hazırlanılan sergi kapsamında her pazar çocuk atölyesi düzenlenecek. Atölyede katılımcılar Cezeri’nin bazı icatlarını yeniden yapmaya çalışacak. Hafta boyunca açık olacak sergi, 30 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Devamı: http://www.izdiham.com/cezerinin-olaganustu-makineleri-sergileniyor/

Bu haber toplam 628 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim