• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

‘CHP’li Belediyenin Faşist Tutumunu Kınıyoruz’

‘CHP’li Belediyenin Faşist Tutumunu Kınıyoruz’
TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı İBB tarafından,bazı yazarların tiyatro oyunlarının İBB Şehir Tiyatrolarırepertuarından çıkarılması hakkında açıklamada bulundu:
 

“Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçim döneminde kullandığı kucaklayıcı dilin sadece oy toplamaya yönelik olmadığını İstanbullular görmek istiyordu. Zira belediyenin kazanılmasında bu dil etkili oldu. CHP’nin klasik kutuplaştırıcı, ötekileştirici, toplumun değerlerine düşman siyasetinin dışında bir bakış açısıyla CHP’li başkanın yeni bir yönetim anlayışı sergileyeceği havası vermesi, toplumun bazı kesimlerine “belki” dedirmişti. Ama repertuardan kaldırılan oyunlara baktığımızda CHP’nin düşmanca politikasının yeniden hortladığını görüyoruz.

 

“CHP bu milletin inancına her zaman düşmandır, seçimlerde oluşturdukları algıya kanmayın” diyenleri haklı çıkarttılar. Necip Fazıl gibi, Mustafa Kutlu gibi Türkiye’nin ortak değeri haline gelmiş isimlerin yazdıkları oyunlara karşı uygulanan bu tutum kabul edilebilir bir tutum değildir. CHP yasadışı sol örgütlerin azılı militanlarının yönlendirmesine açık bir politikaya geri dönmüştür. İdeolojik bağnazlıklarını daha ilk aylardan ortaya çıkarmış bundan sonra nasıl bir yönetim anlayışı izleyeceklerinin de işaretlerini vermiştir. Muhafazakâr sanatçılara, aydınlara hayat hakkı tanımayan bağnaz CHP zihniyeti tekrar sahneye çıkmıştır. Türkiye bu oyunu yakın tarihin birçok döneminde görmüş ve sorumluları asla affetmemiştir. Bugün tiyatrolarda sergilenen partizan tavrı unutmayacak, affetmeyecektir. Sayın İmamoğlu diliyle kucaklıyor ama icraatlarıyla âdeta tekme tokat saldırıyor. Göreve geldiği andan itibaren her şeyi kaydeden aziz milletimiz bu bağnazlıkları da görüyor ve kaydediyor. Zamanı gelince mutlaka demokratik çerçevede tavrını gösterecektir. Türkiye’nin normalleşmesi hangi parti olursa olsun kendisinden olmayanlara da gösterdiği anlayış ve müsamaha ile mümkün olacaktır.

 

Ak Parti döneminde her görüşten insanın yazdığı oyunlar sahnelenmiş, herhangi bir kısıtlama olmamıştır. Öyle ki Sayın Cumhurbaşkanımızı eleştiren oyunlar bile kendisine yer bulmuştur. Fakat CHP zihniyeti yetkiyi aldığı kısa süre içerisinde faşist bir tarzla kendi zihniyetine uzak gördüğü isimleri dışlamıştır. Bu tavrı kınıyoruz. Bu yanlış tutumun Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir şey yoktur.

Necip Fazıl’ın oyununu repertuardan çıkararak bir şey başarmış olamazsınız. Çünkü Necip Fazıl gibi isimler milletin gönlüne girmiş, Kemalist rejimin en baskıcı dönemlerinde bile yolundan dönmemiş fikirlerinden vazgeçmemiştir. CHP zihniyeti, bazı muhafazakâr ve milliyetçilerin oyuyla elde ettiği kazanımlarını, muhafazakâr ve milliyetçilerin değerlerine karşı çıkarak kaybedecektir. Bu hamleler geleceğin habercisidir.

 

Tekrar bu faşist tutumu kınadığımızı belirtiyor ve aziz halkımızı Necip Fazılların, Mustafa Kutluların eserlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

 

 

Sorularınız için:

 

E: tybistanbul1@gmail.com │ T: 0 212 527 75 17-18

Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim