• İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Cihangir İşbilir'den: Suriye Hem İmtihanımız Hem İstikbalimiz…

Cihangir İşbilir'den: Suriye Hem İmtihanımız Hem İstikbalimiz…
Barış Yazıları-16

Salı günü Suriye'de ‘Fetih Ordusu’ çatısı altında toplanan muhaliflerin İdlib'in güneyindeki stratejik öneme sahip Mestume kışlasını ele geçirmesinin ardından Esed güçleri Türkiye sınırına çok yakın Darkuş beldesini yoğun bombardımana tabi tuttu. 20 sivilin vakum bombalarıyla vahşice katledildiği saldırıda onlarca Suriyeli de yaralandı. Muhaliflerin elindeki Darkuş, geçtiğimiz günlerde Türkiye tarafından Suriye'ye ait insansız hava aracının düşürüldüğü yer aynı zamanda. Burnumuzun dibindeki bu saldırıyla Türkiye'ye mesaj gönderildiğini düşünmek de yanlış olmaz... 

Suriye'de artık muhaliflerin fiilen savaştığı asıl güç İran; dört yıldır ehline âşikâr olan bu gerçek, şimdi cümle âlemin malûmu. Habertürk’ten Güntay Şimşek salı günkü yazısında F-16 savaş uçağımız tarafından düşürülen Suriye İHA’sının İran menşeli Muhacir-4 olduğunu yazdı.  

Suriye devrimi, bölgedeki devrimlerin incisi ve bel kemiği. Esed rejimi İran’ın kalkanı olduğu kadar İsrail’in de zırhı çünkü. Esed rejiminin çökmesi demek, İran’ın bölgeyi mezhep maskesi takarak domine etmesinin son bulması demek. Esed rejiminin çökmesi demek, İsrail’in bölgede devlet terörü uygulayarak barbarlığa devam edememesi demek. Esed rejiminin çökmesi demek, bölgede insani ve vicdani bir siyaset izleyen, halkların yanında duran ve bölge barış ve entegrasyonunu hedefleyen Türkiye’nin önünün açılması ve ciddi bir güvenlik tehdidinden kurtulması demek… 

SINIRDA NELER OLUYOR? 

Türkiye, Suriye meselesinde doğru yerde durmanın ağır bedellerini ödedi ve ödemeye de devam ediyor. Ancak bu ağır bedellere rağmen, Suriyelilerin kalbini kazandığı gibi, meşruiyetten yana ve halkların iradesi yanındaki onurlu duruşuyla Suriye’nin geleceğine ve bölge barışına tarihi bir katkıda bulundu. Bölgede mezhepçi terörü İran ve müttefikleri amansızca uygularken, Suriye halkının yanında duran Türkiye’yi terörle ilişkilendirmek için sürdürülen uluslararası kampanya henüz durulmuş değil. Paralel İhanet Çetesi’nin MİT tırlarını durdurarak bu tertibin taşeronu olduğu artık tescillendi. 

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/suriye-hem-imtihanimiz-hem-istikbalimiz-2183yy.htm

Bu haber toplam 353 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim