• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fevkalade üzgünüm sanatta olması gereken yerde değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fevkalade üzgünüm sanatta olması gereken yerde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fevkalade üzgünüm sanatta olması gereken yerde değiliz

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , “Ülkemizin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşümün en zayıf halkalarını ne yazık ki eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu konularda hayal ettiğim düzeylere ulaşamamış olmamızdan dolayı fevkalade müteessirim bu bir öz eleştiridir. Gençlerin sahip çıkmadığı, içinde olmadığı hiç bir faaliyetin toplumlar için kalıcı kazanıma dönüşmesi mümkün değildir” dedi. Erdoğan, ödül alan sanatçı ve kurumları da tek tek tebrik etti. Tiyatro dalında ödül alan Kenan Işık’ı da en kısa zamanda evinde ziyaret etmek istediğini söyledi. 

Konuşmasında kültür ve sanatın toplumdaki yerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kültür ve sanatı küçümseyen toplumlar kaybetmeye mahkumdur” dedi. Erdoğan, ‘Bugün batı medeniyeti sadece teknolojik ve bilimsel üstünlüğü ile değil aynı zamana da kültür ve sanat üretimindeki rolü ile de dünyayı yönlendirmektedir. Teknolojiyi üreten bunun vasıtasıyla kültür ve sanata da hakim olur. Gençlerimizin dinledikleri müziğe, seyrettikleri filmlere, okudukları kitaplara, giydikleri kıyafetlere kadar hayatlarının her safhasında bunların izini görmek mümkündür’ şeklinde konuştu.

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/fevkalade-uzgunum-sanatta-olmasi--gereken-yerde-degiliz-haber-1184993/

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim