• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Çünkü yol mütemadiyen öğretir

Çünkü yol mütemadiyen öğretir
Bir göç trafiğinin içine doğarız. İncelikli bir analiz yer değiştirmenin daha doğuştan başlayan gidişatından yola çıkarak bize mükemmel yorumlar sunabilir.

Felsefi derinlikte ilerleyen bakış açılarıyla insanın başka diğer yolculuklarına odaklanıldığında cenneti terk etmek zorunda kalıp dünya yüzeyine ayak basan insanın hikâyesinde de sayısız ima ve anlama ulaşmak mümkündür.

Göç hep var ve hemen her birimiz sürekli yer değiştiren yapımızla bu trafiğin bir parçası durumundayız. Bir hâlden başka bir hâle geçişle başlayan, fiziki yer değiştirmeler, dahil olduğumuz buutlardan kopmalar, bir menzilden başka bir menzile yönelmeler hep bizim insani hareketliliğimizin parçası. Gitmek her zaman metazori olmaz bazen de ayrılmak bir zarif tutkunun, derin bir özlemin hatta belki de fantastik bir hevesin parçası olmuştur.

Her durumda bizi yerimizden eden şeylerle karşı karşıyayızdır. Bazen ayrılmak ya da çekip gitmek tek başına bizim kendi ihtiyarımızın bir parçası değildir. İrademizi kullanmak durumunda olduğumuzda tercihlerimiz tabii ki belirleyicidir. Oysa bazen de biz pekâlâ bir akıntıya uymuş ona kürek çekiyor olabiliriz, bir dalgaya kendimizi kaptırmış ya da etraftaki hava bizi bütün farklılıklarımıza rağmen alıp içine katmış olabilir.

 

Devamı: https://www.dunyabizim.com/cunku-yol-mutemadiyen-ogretir-makale,123.html

Bu haber toplam 670 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim