• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

D. Mehmet Doğan ile Bilecik'te Medeniyet Söyleşisi

D. Mehmet Doğan ile Bilecik'te Medeniyet Söyleşisi

5 Aralık Salı günü Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda Şeyh Edebali Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri Projesi kapsamında Yazar Mehmet Doğan’la Medeniyet Söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşiye Vali Yardımcımız Mustafa Kemal Özgün, İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, Müdür Yardımcımız Bektaş Uçkun, okul müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimizle Edebiyat Mektebi atölye çalışmalarına katılan şair yazar ve çizerlerimiz katıldılar.

Programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tanıtım Filmi’nin izlenmesinden sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, insanın bir gün olup ömrünün sona erdiğini ancak fikirlerin, zenginliklerin, eserlerin baki kaldığını söyledi. Şeyh Edebali Mekteplerinin, bizden önceki fikirleri, zenginliklerimizi genç kuşaklara aktarmak için kurulduğunu, 145 öğrencimizin şiir, hikâye, deneme, portre ve güzel sanatlar dalında atölyelerde çalıştıklarını ifade etti. Yedi ay sonunda sadece Bilecik’e değil ülkemize yön verecek nesillerin bu atölyelerden çıkacağını,  insanın kaderinin, gayretine bağlı kılındığını, gayretin bizden, takdirin ise Yüce Allah’tan olduğunu dile getirdi. Öğrencilerimizden, kendileri için çabalayan değerli hocalardan en iyi şekilde yararlanmak için gayret göstermelerini istedi. Maarif ordusu olarak, anne babalar olarak öğrencilerimize nasıl kanat çırpmaları gerektiğini öğretebileceğimizi ancak o kanadı çırpmadıkça öğrencilerimizin uçmayı başaramayacaklarını kaydetti. “Kadim kültürümüzden gelen değerlerimizi, sizler vasıtasıyla, sizden sonra gelenlere aktarabilmeyi ümit ediyoruz. Şeyh Edebali Mekteplerimiz ve Medeniyet Söyleşilerimiz ilimize hayırlı uğurlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Devamı: http://bilecik.meb.gov.tr/www/seyh-edebali-edebiyat-mektebi-ve-medeniyet-soylesileri-projesi-kapsaminda-yazar-mehmet-doganla-medeniyet-soylesisi-gerceklestirildi/icerik/1786#

Bu haber toplam 1067 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim