• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

D. Mehmet Doğan: Kuyudan Demirtaş Çıkarmaca!

D. Mehmet Doğan: Kuyudan Demirtaş Çıkarmaca!
Suikast yapılmış-mış! Otomobilin arka camında kurşun izi görülmüş-müş... Korumalar her nasılsa fark etmiş-miş...

Ortada bundan başka bilgi, belge ve emare yok. Bundan manşetlik haber çıkar mı? Asla ve kat’a! Fakat bu dahi Hürriyet’in manşeti için yetiyor. Tahkike, doğrulatmaya gerek yok!

Demirtaş Hürriyet’in seçim gözdesiydi. Sadece Hürriyet mi? Kocaman medya cihazı ona çalışıyordu: CNN Türk olmuştu CNN Kürt!

7 Haziran’a böylece gelindi. Eğer muhterem 8 Haziran’da kendini bir halt zannedip PKK telinden çalmaya devam etmese idi, Türkiye’nin bir siyaset fenomeni olabilirdi. Tiren 8 Haziran’da kaçtı. Efendi her PKK saldırısında batağa battı. Meşhur 6-7 Ekim olaylarından sonraki insanî inişi devam etti. Dibi buldu... 

Kuyuda girdiği seçimde ciddi oy kaybına, ondan da daha ciddi prestij kaybına uğradı. Şu sıralar ortalığa çıkacak yüzü yok. Meclis’in açılışına doğru veya yalan, ameliyat bahanesiyle gelmedi.

Şimdi böyle bir çıkış için yine büyük patronun medya grubu arkasında. Onun sadece PKK-PYD’ye arkasını dayamadığı ortada, onlardan daha etkili bir arkası var, o da malûm!

Neden şimdi Hürriyet desteği? Çünkü tam zamanı… Meclis çalışmaya başlayacak, hükümet kurulacak, siyaset ısınacak. İktidar kanadı böyleyken muhalefet kanadı CHP’si MHP’si çalkantı içinde. Bahçeli ağır yaralı, Kılıçdaroğlu orta hasarlı. Parti içi çalkantıların durulması epey zaman alır. Bu boşlukta ortaya etkili bir figür çıkarmak lâzım. Onu parlatmak, cilâlamak lâzım... Proje her şeye rağmen akamete uğramamalı…

Hürriyet’i yalnız bırakmayan Cumhuriyet-i Kürdiye gazetesi de bu yalanı süsleyip püsleyip manşete taşıdı elbette. Tabii Demirtaş’ın Allah’ı var mı onu bilmeyiz, ama İngiliz Reuters’i, Hürriyet’i ve Cumhuriyet’i olduğu kesin!

Efendim.. Buraya kadar tamam. Bir de sahte suikast kahramanının açıklamasına ne buyrulur: “Ölüm Allah’ın emri!”

Allah’ın tek emri ölüm mü? Diğer emirlerle ilgili açıklama da yapacak mısın? 

İnsan olmak da Allah’ın emri. Merhamet sahibi olmak da Allah’ın emri! Senin hukuk sistemi içinde kabul ettiğin, bu kabul üzerine en yüksek karar organına seçildiğin Devlet’in askerini polisini öldürenlere dur demek de Allah’ın emri!

Eğer Allah’ı tanıyorsan, zerre miskal inanç sahibi isen, o terör örgütünün önüne gerildiğin gün senin mümin olduğuna inanılır, yoksa bu konuşmakla, artistlikle olmaz. 

Gelelim hakikate: Diyarbakır valiliği HDP Eş Genel Başkanı S. Demirtaş’ın makam aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede herhangi bir ateşli silah artığına rastlanmadığını açıkladı...

Suikastin izi yok, haberi var, manşeti var, tantanası var! Hatta hazretin açıklaması var. Her şey halledilmiş. Mürettep iş böyle olur. 

Ey soyaddaşı olmaktan elem duyduğum Aydın Bey! Dürüst ol bu düzmece haberin sebebini açıkla!

Açık tebrik:

İsmail Kahraman’ın TBMM Başkanı seçilmesi güzel bir başlangıç. Ardından güzel bir hükümetin geleceğinin işareti. TBMM’nin kuruluşundan beri gelmiş geçmiş başkanlar listesinde İsmail Kahraman’ın önemli bir yeri olacağından şüphe yok. Gençliğinden beri fikri, zikri, mücadelesi olan bir cemiyet adamı. Bizzat ziyaret edip tebrik etmek isterdik, fakat şu sıralar o Meclis’e gitmek, giriş çıkışta bir sürü bürokratik işlemle boğuşmaktansa, kamuoyu huzurunda tebriklerimizi sunuyoruz. Allah yardımcısı olsun!

Vahdet

Bu haber toplam 446 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim