• İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

D. Mehmet Doğan: “Topçu maarif davası olan bir muallimdir”

D. Mehmet Doğan: “Topçu maarif davası olan bir muallimdir”
Eğitim-Bir Sendikası Temsilciliğinin daveti üzerine Alanya’ya gelen D. Mehmet Doğan Nureddin Topçu’nun Maarif Davası üzerine konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Eğitim- Bir- Sen Temsilciliği’nin davetlisi olarak gittiği Alanya’da “Maarif Davamız ve Nureddin Topçu” konulu iki konferans verdi.

07.02.2019 tarihinde, ALTSO Konferans Salonunda gerçekleşen öğleden önceki programa öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Akşam gerçekleştirilen konferansa ise; ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Bünyamin Aydın, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Antalya Başkanı Mustafa Çoban, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Sert, Alanya MÜSİAD Başkanı Mustafa Durusoy, Şube Müdürleri, Gazipaşa, Manavgat ve Serik Eğitim- Bir- Sen İlçe Başkanları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmada, Nureddin Topçu’nun hayatı, eserleri ve düşünce dünyasına ilişkin bilgiler veren D. Mehmet Doğan, “Nurettin Topçu, hatırda kalacak sözler söylemiş, kavrayıcı görüşler ortaya koymuş, düşünce dünyamızın büyük bir şahsiyetidir. Nureddin Topçu, hayatıyla, eserleriyle ve fikirleriyle müstesna bir karakterdir. 19 yaşında Avrupa’ya giden Topçu 25 yaşında büyük eseri olan İsyan Ahlâkı tezini yazdı. 1934 yılında yazılan bu eser bizim fikir klasiklerimiz arasında yer almaktadır. 1939’da Cumhuriyet döneminin ilk muhalif fikir dergisi Hareket’i yayınlamaya başlayan Nurettin Topçu 1960’lı yıllarda yayınlanmaya başladığı kitaplarıyla düşünce dünyamızda müstesna yerini aldı. Bir süre unutuluşa terk edilen Nurettin Topçu’nun eserleri günümüzde akademik camiada, toplumda ve gençler arasında kabul görüyor. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum.” diye konuştu.

Türkiye maarif reformu yapmak mecburiyetinde olduğunu belirten Doğan, Topçu’nun Maarif Davası kitabında dile getirdiği hususların bugünün eğitim meselelerin çözümünde esas alınacak değerde olduğunu belirtti.

D. Mehmet Doğan konuşmasının sonunda, konferansı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Programın sonunda  Doğan’a, ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı plaket, Memur-Sen ve Eğitim -Bir -Sen Antalya Başkanı Mustafa Çoban ile Alanya Temsilcisi Abuzer Gündoğar Alanya İpek Kozasından yapılan bir duvar süsü hediye etti. Program sonunda, kitaplarını imzalayan Mehmet Doğan'a dinleyiciler yoğun ilgi gösterdi.

1-(5)-001.jpg51697033_2356153117742925_5651722030010073088_n.jpg
Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim