D. Mehmet Doğan'dan Mehmet Akif Ersoy ‘Asım’ın Nesli’ Konferansı

D. Mehmet Doğan'dan Mehmet Akif Ersoy ‘Asım’ın Nesli’ Konferansı
Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde Mehmet Akif Ersoy ‘Asım’ın Nesli’ Konferansı verdi

Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı Mehmet Akif Ersoy ‘Asım’ın Nesli’ Konferansı, 13 Mart 2015 tarihinde Adnan Menderes ÜniversitesiAtatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın da katıldığı konferansa, öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

D. Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın Nesli’ şiiriyle, gençliğin yetiştirilmesi üzerine bir model ortaya koyduğunu, bu modelde; maddiyatı değil maneviyatı önemseyen, bedenen olduğu kadar aklen de güçlü, ahlakı sağlam bir gençlik tasvir ettiğini, bunu da Çanakkale Savaşı’nda gazi olmuş Asım isimli bir genç üzerinden anlattığını dinleyicilerle paylaştı.

Doğan, İstiklal Marşı’nın oluşum sürecinden bahsederken, Milli Mücadele döneminde askeri heyecanlandıracak, milli hisleri coşturacak bir marş istendiğini, bu sebeple, bir yarışma yapıldığını fakat Mehmet Akif Ersoy’un seçilen eserin maddi bir ödülle mükafatlandırılacağından dolayı yarışmaya katılmadığını aktardı. Yarışmaya katılan hiç bir eserin beğenilmemesi üzerine Mehmet Akif Ersoy’dan, marş yazması istendiğini böylelikle halkın milli marşına kavuştuğunu ve onunla bütünleştiğini dinleyicilerle paylaştı.

Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadelenin manevi öncüsü olarak nitelendirildiğini söyleyen Doğan, İstiklal Marşı’yla birlikte milletin kendisini bulduğunu aktardı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın, D. Mehmet Doğan’a teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile son buldu.

doganaydin2.jpgdoganaydin3.jpgdoganaydin4.jpgdoganaydin5.jpg

Bu haber toplam 2108 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim