• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

D. Mehmet Doğan'dan :Mehmet Âkif yılında ne yaptın?

D. Mehmet Doğan'dan :Mehmet Âkif yılında ne yaptın?
Mehmet Âkif yılının sonuna geldik. Ancak yılın sonuna doğru, basın yayın kuruluşları konuyu gündemlerine taşıyabildiler ve Mehmet Âkif yılında ne yapıldığını (veya yapılmadığını) sorgulamaya başladılar.


Geçen sene Aralık ayı başında (14.12.2010) Muterem Başbakanımıza konuyu yazılı olarak arz ettik. O metinde yer alan bazı görüşleri bugün kamuoyu ile paylaşmak mecburiyetini hissediyoruz:
“2011 yılı İstiklâl Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 90. yılı idi. Aynı yılın 27 Aralığı ise, Mehmet Akif’in vefatının 75. yıldönümü. İki yuvarlak yıldönümünün bir fırsat olduğunu düşünerek yaptığımız teklifler, kabul gördü. Fakat gereğinin yapılması konusunda, bürokrasinin malûm ayak sürümeleri ile karşılaştık.
Program tekliflerimiz yanında, iki temel teklifimiz vardı: Birincisi, 2011 yılının Kültür Bakanlığı tarafından İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif yılı ilan edilmesi. Böylece faaliyetler bütün yıla yayılabilecekti.
İkincisi, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. Köprü’ye bir köprü şahsiyet olan Mehmet Âkif’in isminin verilmesi.
Bu toplantıda alınan kararların uygulamasını takip etmek ve 12 Mart kutlamaları ile ilgili çalışmalar yapmak üzere, (2010) Ekim ayı başında toplanılması kararlaştırıldı.
Maalesef, Ekim ayı başında yapılması gereken toplantı 7 Aralık’ta yapılabildi. Yani kutlamalardan sadece 3 ay önce.
Toplantının başında iki aylık zaman kaybının önemini vurguladık. Bundan sonra zaman daraldığı için çok daha seri hareket edilmesi gerektiğini belirttik.
Toplantı ile ilgili değerlendirmemiz ne yazık ki, olumlu değildir. 12 Mart kutlamaları konusunda bürokrasi ayak sürçmeye devam ediyor. Toplantıya devlet kurumlarının yetkili temsilcileri katılmıyor, rastgele isimler gönderiliyor. Sekretaryayı yürüten bakanlık, bu konuda gereken hassasiyeti ve dirayeti gösteremiyor.
12 Mart 2011 İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif’i anma kutlamalarının akibetinden endişe duyuyoruz. Yasak savma kabilinden kutlamaların ise, amaca uygun olmadığı görüşündeyiz.”
Sayın Başbakan, Mehmet Âkif’in 74. vefat yıldönümü olan 27 Aralık akşamı, partisinin gençlik kollarının toplantısında Mehmet Âkif yılını ilan etti. Şimdi yılın sonundayız. Maalesef, tahminlerimize uygun bir yıl geçirdik.
(Devam edeceğiz.)

22.12.2011 Yeni Akit

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim