D. Mehmet Doğan’dan yeni Mehmed Âkif kitabı: Mehmed Âkif Çanakkaleden Sakaryaya

D. Mehmet Doğan’dan yeni Mehmed Âkif kitabı: Mehmed Âkif Çanakkaleden Sakaryaya
D. Mehmet Doğan'nın yeni kitabı çıktı.

Mehmed Âkif kütüphanesine D. Mehmet Doğan yeni bir kitap kazandırdı. Çanakkaleden Sakaryaya, yazarın Mehmed Âkifle ilgili 3. kitabı. Camideki Şair ve İslâm Şairi İstiklâl Şâiri Mehmed Âkif kitaplarından sonra D. Mehmet Doğan Âkifle ilgili üçüncü kitabı ile okuyucuların karşısına çıkıyor. Doğan, Mehmed Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi başkanı olarak düzenlenen 9 bilgi şöleninin kitaplarını da yayına hazırlamıştı.

Mehmed Âkifle ilgili araştırma ve inceleme yazıları bir araya getirilmiş olan kitapta, Ersoy'un hayatı, eserleri, üstün ahlâkı, dinî hassasiyeti, milli değerlere bağlılığının yanı sıra bilinmeyen birçok özelliğini altı bölüm halinde okuyucuya sunuyor.

Altı bölümden meydana gelen kitabın “Zihin dünyamızda süreklilik Süleymaniye Kürsüsünde’den Süleymaniye’de Bayram Sabahına” başlıklı ilk bölümünde, Yahya Kemal’in Mehmed Âkif’e bakışı ele alındıktan sonra şiirlerinde Âkif tesirleri üzerinde duruluyor. 2. Bölüm Çanakkaleden Sakaryaya’da ise, Mehmed Âkif’in Çanakkale Şehidlerine şiirinin yazılışı, Âsım karakteri ve Necip Fazıl’ın Sakarya Türküsü şiirinde Mehmed Âkif’in izleri araştırılıyor.

“Mehmed Âkif’in Milli Marşları” başlıklı 3. bölümde, İstiklâl Marşı ile milli marş gibi benimsenerek sürekli okunan, ezberlenen Çanakkale Şehidlerine şiiri ve “Zulmü alkışlayamam zalime asla sövemem” şiirleri üzerinde duruluyor.

Şairin Mısırdaki Gölgesi başlıklı 4. Bölümde, Mehmed Âkif’in Mısır hayatı ve Mısır’da yazdıkları ele alınıyor. 5. Bölüm “Mehmed Âkif’in kütüphanesi”nde Âkif’in kütüphanesi, batı ve doğu edebiyatlarından okuduğu eserler, farsça, arapça ve fransızca okuttuğu kitaplar ayrantılarıyla ele alınıyor.

6. Bölüm’ün çarpıcı bir başlığı var: Dursun bu hayasızca akın!

Âkif düşmanınızsa dostunuz kimdir?

Kitabın tanıtım yazısında; Âkif yaşarken ona düşmanlık edenlerin olduğu kadar vefatından sonra da bir hayli düşmanının olduğu belirtilerek şu ifadelere yer veriliyor:

“Son senelere kadar onun fikir ve iman arkaplanına düşmanlıklarını bu sembol şahsiyet üzerinden ifade edenler vardı, son yıllarda aynı fikir ve iman arkaplanına sahip oldukları sanılan kesimlerden de bir hayli düşman türedi.  Rencide edici olan, suret-i haktan görünenlerin insafsız saldırılarıdır. “Eğe Âkif düşmanınızsa dostunuz kimdir?” Âkif müdafaası, bu müstesna adama haksızlık edildiği noktada şerefli bir vazifedir.” Kitabın son bölümünde Âkif’e hücumlar ve yazarın cevapları yer alıyor.

Yazar Yayınlarından çıkan kitap 220 sayfadan oluşuyor ve fiyatı 20.00 TL

İletişim   : 0312 232 05 71 - 72    www.yazaryayinlari.com  - yazar@yazaryayinlari.com

 

 

kapakakif-(1).jpg

Bu haber toplam 5969 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim