• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

D. Mehmet Doğan'ın Darbeler Tarihine Derkenar: 15-16 Temmuz ekli Darbeler Müdahaleler ve Siyasî Sistem kitabı yayınlandı

D. Mehmet Doğan'ın Darbeler Tarihine Derkenar: 15-16 Temmuz ekli Darbeler Müdahaleler ve Siyasî Sistem kitabı yayınlandı
D. Mehmet Doğan'ın Darbeler Tarihine Derkenar: 15-16 Temmuz ekli Darbeler Müdahaleler ve Siyasî Sistem kitabı yayınlandı. Kitap daha önce 4 baskısı yapılan kitabın "Darbeler Tarihine Derkenar: 15-16 Temmuz" ekli baskısı olarak Yazar Yayınları'ndan çıktı.

D. Mehmet Doğan'ın bir dönem kitabı olarak kalması niyetiyle baskısını yapmadığı kitabı "Darbeler Müdahaleler ve Siyasî Sistem" 15 Temmuz darbe girişiminden sonra darbeler tarihimizi tekrar hatırlatmak ve son dönemde yaşanan darbeler /darbe girişimlerine de ışık tutmak için tekrar yayınladı. 

Arka Kapak yazısı: 

Bizim nesil demokrasi döneminde doğdu, darbeler döneminde yaşadı! 27 Mayıs darbesinde orta birde idik, 12 Mart müdahalesinde üniversite öğrencisi, 12 Eylül’de kamu görevlisi...28 Şubat “postmodern” darbesine RTÜK üyesi olarak yakalandık, bir hayli tacize maruz kaldık, ağır dâvalara muhatap olduk.
 
Türkiye’de Darbeler Müdahaleler ve Siyasî Sistem isimli kitabımızın ilk baskısı 1990’da, 4. baskısı 2005’te yapıldı. Son iki baskıya 28 Şubat’la ilgili ekler koymuştuk. Konuyla ilgili ikinci kitabımız Son Darbe Ergenekon! Ali Osman Eğilmez müstearıyla Brifingdeki İrtica- Türkiye’de Militarizm Yönetim İlişkileri ve İslâm isimli bir kitabımız daha var, 28 Şubat müdahalesi ile ilgili...
 
Türkiye’de Darbeler, Müdahaleler ve Siyasî Sistem,” esas itibarıyla bu konular üzerinde düşünen ve düşündüklerini kâğıda geçen bir kişinin on yıllık süreye dağılmış değerlendirmelerini ihtiva etmektedir.
 
Bu kitapta yer alan yazılardan ikisi 1979 yılında yazıldı ve yayımlandı. Diğer ikisi ise 1987 ve 1989 tarihlerini taşımaktadır. Böylece on yıl içinde siyasî sistemin tahlili maksadıyla kaleme alınan, yaşanılan olayları hareket noktası olarak alan yazılar, kısmen kronolojik bir bütünlük kazandı. Yakın dönemin siyasî sistemini değerlendirmek için yalnız ayrıntıları değil bazen esasları da unutmak istidadındaki hafızamızın tazelenmesine olan ihtiyaç, bu yazılar okunduğunda açık şekilde anlaşılacaktır. 
Bu haber toplam 5901 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim