• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Dağıstan Muhacirleri ve Şeyh Şerafeddin Zeynel Abidin

Dağıstan Muhacirleri ve Şeyh Şerafeddin Zeynel Abidin

Cafer Barlas'ın ''Bilinmeyen Yönleriyle Dağıstan Muhaciri Nakşibendi Şeyhlerinden Mürşid-i Kamil Şeyh Şerafeddin Zeynel Abidin'' kitabı, hem tasavvuf tarihi hem Dağıstan muhacirlerinin tarihi hem de 1910-1940 arası Türkiye tarihi açısından önemli bir yeri doldurmakta. Mehmet Erken yazdı.

Bundan birkaç ay önce bir gün Bedri Gencer Hoca aradı ve mealen şöyle dedi: “Kitaplığımı düzenlerken bazı müteferrik kitaplara denk geldim. Bunların çok kıymetli fakat pek bilinmeyen kitaplar olduğunu fark edince Dünyabizim’e vereyim, haberi yapılırsa okuyucular da bu isimleri tanır, bilir diye düşündüm.” Ertesi gün buluştuk ve dört tane hatırat-biyografi türü eseri elime aldım. Eserlerin benim açımdan güzelliği, ya baskılarının olmaması ya da hakikaten ulaşmanın, haberdar olmanın pek mümkün olmaması idi. Bir tanesi hariç hiçbirinden haberdar da değildim.

Aylardır bu kitaplardan en merak ettiğime başlamayı bekliyordum ve nihayet muvaffak oldum. Değineceğim kitabın ismi “Bilinmeyen Yönleriyle Dağıstan Muhaciri Nakşibendi Şeyhlerinden Mürşid-i Kamil Şeyh Şerafeddin Zeynel Abidin”; yazarı ise Cafer Barlas. Yayınevi Yalova merkezli Dağıstan Yayınevi fakat bu kitap da dâhil yayınladığı kitapların bilgisine internetten ulaşamadım.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/27602/dagistan-muhacirleri-ve-seyh-serafeddin-zeynel-abidin

Bu haber toplam 2000 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim