• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Daha yazılması gereken yüzlerce sahabe var

Daha yazılması gereken yüzlerce sahabe var
Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında Ali Ural da yeni çıkan ''Peygamber'in Aynaları'' kitabı hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi ve kitaplarını imzaladı. Ömer Yalçınova yazdı.

Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı halen devam ediyor. 29 Kasım’da sona erecek. Kitapla, kültürlü alakası olan -hatta olmayan- herkesin mutlaka gidip görmesi gereken, büyük bir etkinlik. Bu etkinlik kapsamında Ali Ural 22 Kasım Pazar günü söyleşi gerçekleştirdi ve kitaplarını imzaladı.

Doğrusu tedirgindim, çünkü fuar kalabalık oluyor. Gürültü nedeniyle yazarın ne söylediği anlaşılmıyor. Bunun için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ayrıca bir söyleşi salonu hazırlamış. Fakat Ali Ural orada konuşmamış, dışarı çıkalım teklifinde bulunmuş.

22 Kasım Pazar güzel bir gündü. Ali Ural’ı gördüğümüz için güzeldi tabii. Bir de hava güneşli, hafiften serin, aydınlık ve tertemizdi. Güneş ne yakıyor ne de üşütüyordu. Ali Ural ve Mehmet Sabri Genç kendilerini çay bahçesine atmışlar. Ben gittiğimde masanın etrafında dört beş kişi vardı, yarım saate kalmadı, bu sayı on beşe yükseldi. Bir masa daha ekleyelim, hadi bir masa daha ekleyelim derken sanırım dört masa birleştirildi, sandalyeler arkaya çekildi, herkes Ali Ural’ın gözüne bakmaya başladı. O konuşacaktı, yeni kitabı ve şiir dünyasıyla ilgili.

Daha yazılması gereken yüzlerce sahabe var”

Ali Ural konuşmasına ilahiyat eğitimi aldığını belirterek başladı. “Peygamber’in Aynaları (Şule Yayınları) biraz da bu eğitimin meyvesidir” diyerek devam etti. Çünkü dinleyicilerden biri “Peygamber’in Aynaları nasıl ortaya çıktı” diye sormuştu. Ali Ural da İslam tarihi alanında uzun zamandır okuma yaptığını, Türkçe ve Arapça kaynakları taradığını, ilginçtir Türkçe’de aslında sahabe efendilerimizle ilgili çok kitap olmadığını, olanların da dağınık ve fazlasıyla teferruatla dolu olduğunu, bu yüzden alanla ilgili nasıl bir çalışma yapabilirim diye düşündüğünü ve son altı yıl içinde de bu kitabı yazdığını söyledi.

Ali Ural, Peygamber’in Aynaları’nda sahabe efendilerimizle ilgili denemeler yazmıştı. Bunların her birine birer yorumdur diyebilir miyiz sorusuna, estağfirullah diye cevap verdi, ne haddimize!: “Sahabe efendilerimizin hayatlarını, şahsiyetlerini yorumladığımı söyleyemem, sadece hayat ve kişilikleriyle ilgili sahih kaynaklardan aktarımda bulundum. Kaynakları da tek tek belirttim. Tabii kendime göre bir seçme de gerçekleştirdim. Bir sahabenin hayatını baştan sona yazmak ömür ister. Ben önce dört halifeyi, sonra ehli beyti, daha sonra da Peygamber efendimize yakın olan kişileri yazdım. Bitmedi tabii, daha yazılması gereken yüzlerce sahabe var.” Ali Ural, Allah nasip ederse 99 sahabe efendimizi yazmak istediğini söylediğinde, katılımcılardan birinin “imameyi de yazmak gerekir” demesi üzerine, “ona henüz cesaret edemiyorum” diye cevap verdi.

 

Devamı: http://www.dunyabizim.com/Manset/22280/daha-yazilmasi-gereken-yuzlerce-sahabe-var.html

Bu haber toplam 1334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim