• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Darbeler kültürü de vuruyor

Darbeler kültürü de vuruyor
16. Bursa Edebiyat Günleri çok sayıda şair ve yazarın katılımıyla gerçekleşti. İki gün süren etkinlikte, darbelerin kültürel birikimi de kesintiye uğrattığı dile getirildi.

Evliyalar şehri yeşil Bursa geçen haftasonu edebiyatçıları ağırladı. Bu yıl 16.’sı düzenlenen Bursa Edebiyat Günleri’nde Türk siyasi hayatının en derin krizlerinden birini oluşturan darbelerin toplumsal yaşama, edebiyata ve sanata etkileri konuşuldu. 

İki gün süren etkinlikte toplam beş oturum gerçekleşti, şairler okullarda öğrencilerle buluştu, ayrıca şairlerin şiirlerini okuduğu bir akşam düzenlendi.

HEDEF ‘ÇEVRE’DEKİLER

İlk gün düzenlenen oturumda konuşan Prof. Bekir Berat Özipek, Türkiye’de darbelerin çevreden gelen siyasetçileri hedef aldığını söyledi. Adnan Menderes ve Recep Tayyip Erdoğan’ın, çevreden merkeze yürürken, büyük halk desteğini ardına alan siyasetçiler olduğunu dile getiren Özipek, “1960 darbesinden 15 Temmuz’a kadar darbelerin kime karşı yapıldığını izlediğimizde ‘çevre’ye karşı olan bu husumet açıkça görülüyor” dedi. 

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/darbeler-kulturu-de-vuruyor-haber-1213097/

Bu haber toplam 718 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim