• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Dedem Korkut Olur da Ninem Korkut Olmaz mı?

Dedem Korkut Olur da Ninem Korkut Olmaz mı?
Nilüfer Zontul Aktaş, kendini çocuklara adamış bir masal ninesi. 'Ninem Korkut' ise, Aktaş’ın çocuklar için yazdığı masal kitabının adı. Mustafa Uçurum yazdı.

Çocukların dünyası diye adlandırılan ve uzaktan bakıldığında çok da bir anlam ifade etmeyen, hatta çokça sıradan görülen bir dünya var. Oynayan, koşan, düşen, kalkan, ağlayan, gülen çocuk fotoğrafları gözümüzde sürekli en canlı haliyle dursa da çocukların dünyasına süzülmek, onlarla birlikte o dünyanın havasını teneffüs etmek gerek. Çocukları anlamaya çalışarak başlanabilir bu ortak dünyayı paylaşmaya. Çünkü onları anlamadan onlara seslenmek, boş bir vadide kendi sesinin yankısıyla avunmaktan öte bir uğraş değildir. Çocuklar için düşünmek, onlar için yazmak bu yüzden yazma eyleminde farklı bir dille ele alınması gereken hassas bir nokta.

Nilüfer Zontul Aktaş, kendini çocuklara adamış bir masal ninesi. Çocuklar için yazan, yaşayan ve düşünen bir yazar. Çocuklar için hikâyeler ve masallar yazıyor. Onların daha güzel bir dünyada yaşamaları için projeler üretiyor. Hayat onlar için yaşanır olsun diyerek büyük bir emek sarf ediyor.

Meserret Yayınları arasında çıkan Ninem Korkut, Aktaş’ın çocuklar için yazdığı masal kitabının adı. Daha kitabın adından başlayan bir albeni, sayfalar çevrildikçe okuyucuyu kuşatıyor. Çocuklara nasihatler eden, onlara güzel masallar anlatan bir Ninem Korkut var karşımızda.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/23844/dedem-korkut-olur-da-ninem-korkut-olmaz-mi

Bu haber toplam 693 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim