• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Deleuze:Yaşamla İlişkisinde Felsefe ve Edebiyat

Deleuze:Yaşamla İlişkisinde Felsefe ve Edebiyat
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi “Geleneksel Cumartesi Kültür Sohbetleri” Programı çerçevesinde 25 Şubat 2017 günü Doç. Dr. Hakan ÇÖREKÇİOĞLU’nu konuk etti.

“Deleuze:Yaşamla İlişkisinde Felsefe ve Edebiyat”  konulu bir sunumda bulunan Çörekçioğlu; Melih Cevdet Anday’ın Değişim adlı Son derece felsefi bir şiiriyle, Nietzsche’nin edebi bir stilde masallaştırılmış “Ahlaksal olmayan anlamda Hakikat ve Yalan” adlı eserinden alıntıladığı bir felsefi düşünce için, aynı şeyde çakışıyorlar, dedi. “Yaşamın, Değişimin  ve Ölümün gücü. Bununla ne Anday’ın felsefe yaptığını söylüyorum, ne de Nietzsche’nin edebiyat yaptığını söylüyorum. Ben, başka bir şey söylüyorum. Bu farklı iki etkinliğin  tek bir noktada kesiştiğini, buluştuğunu söylüyorum: Yaşamın gücünü ifade etmeleri.” ifadelerinden sonra: “Deleuze’ün yaşam, edebiyat ve felsefe arasında  kurduğu ilşkiyi, onun içkinlik kavramıyla ve bu kavramın bileşenleriyle  bağlantısında anlamayı ve örneklendirmeyi amaçlıyor” özetiyle konuşmasını tamamlayan Sayın Hakan Çörekçioğlu alkışlarla teşekkürleri aldı.

Şube Yönetim Kurulu adına üye Serhat Işık tarafından Konuşmacıya Katılım Belgesi takdim edildi, hatıra fotoğrafları çekildi.

 

20170225_142555.jpg
 
Bu haber toplam 2058 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim